Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ian Wilson

Prije potopa : Dokaz da je Biblijski potop bio stvaran događaj

  • Nakladnik: Stari grad
  • Prijevod: Petra Štrok
  • 06/2007.
  • 295 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536716531
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Priča o Noinoj arci seže daleko u prošlost, kad su prvi znanstvenici pokušavali pronaći dokaz o postojanju tog legendarnog broda, za koji kršćani vjeruju da je spasio mnoge životinjske vrste u poplavi što je, prema Bibliji, trajala 40 dana i 40 noći. Znanstvenici već godinama debatiraju o pitanju postojanja velikoga potopa u povijesti i Noine arke u koju su stali parovi svih životinjskih vrsta, zajedno s Noom, njegovom suprugom, sinovima i snahama. Je li uistinu takav potop bio moguć i je li pokosio cijelu tadašnju civilizaciju?

Godine 1995. dva su pomorska biologa ustanovila da je Crno more prije gotovo 7500 godina bilo slatkovodno jezero. Pretpostavili su da je Sredozemno more probilo kopnenu barijeru, izlijevajući slanu vodu snagom 200 puta većom od Nijagarinih slapova. U rujnu 2000., prof. Robert Ballard (koji je otkrio Titanic), pronašao je ostatke drvenih kuća na dubini od 90 metara ispod površine Crnog mora.

U ovoj knjizi arheolog Ian Wilson dokazuje da je biblijski potop bio stvaran događaj potkrepljujući ovu tvrdnju novim dokazima koji upućuju na to da se na Bliskom istoku dogodio katastrofalan potop, koji je promijenio tijek ljudske civilizacije i postao temeljem biblijske priče o Potopu i Noinoj arki.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –