Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Globalizacija i neoliberalizam : Refleksije na hrvatsko društvo

  • Nakladnik: Centar za politološka istraživanja
  • Urednik: Davorka Vidović, Davor Pauković
  • 11/2006.
  • 162 str., meki uvez
  • ISBN 9537022129
  • Cijena: 15.13 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbornik "Globalizacija i neoliberalizam" spada u onu vrstu znanstveno-istraživačkih i teorijskih nastojanja koja uživo, a iz neophodne spoznajno - analitičke distance, pokušavaju odgovoriti na povijesne izazove društvenog svijeta u kojemu živimo. Njegova je osnovna vokacija znanstveno-teorijska, ali su mu poruke bogate praktičnim sadržajem.

Za hrvatsko društvo, koje se demokratsko - tranzicijski mijenja i strukturalno - globalno prilagođava, to je iznimno važno jer, ako ništa drugo, barem stvara imaginarij ideja koje služe kao vjerodostojni putokazi za mišljenje, a možda, i za djelovanje odlučujućih i 'kultiviranih' aktera društva.

Knjiga je najvećim dijelom nastala na temelju radova izlaganih na prvom skupu Foruma Centra za politološka istraživanja (CPI) pod nazivom "Globalizacija i neoliberalizam" (Refleksije na hrvatsko društvo) održanom u Zagrebu 19. travnja 2006. Skup organiziran u obliku panel-rasprave okupio je vrsne hrvatske znanstvenike iz raznih znanstvenih disciplina koji s različitih stajališta pristupaju promišljanju globalizacije u neoliberalnom kontekstu, ukazujući pritom na specifične aspekte promjena u suvremenom društvu.

Pojam (proces) globalizacije u zadnjih desetak godina predstavlja središnju temu debate unutar društvenih znanosti. Razumijevanje višedimenzionalne prirode globalizacije i složenosti dinamike kojom globalizacijski procesi počinju prožimati sve segmente suvremenog društva zahtijeva široku interdisciplinarnu znanstvenu raspravu. Stoga je intencija održanog znanstvenog skupa i zbornika koji je iz njega proizašao pružiti bar temeljni pregled mogućih promišljanja, ideja i odgovora na izazove koje globalizacijski proces nosi, te dati poticaj za daljnje rasprave i istraživanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –