Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Euroskepticizam : Stranačka politika, nacionalni identitet i europske integracije

  • Nakladnik: Centar za politološka istraživanja
  • Urednik: Anđelko Milardović
  • 07/2007.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789537022143
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga je zbornik radova 15 autora koji se bave suvremenim fenomenom euroskepticizma te njegovom povezanošću s europskim integracijama ali i utjecajem na stranačke politike i na preoblikovanje nacionalnih identiteta diljem Europe. Zbornik daje detaljan prikaz evolucije, djelovanja i posljedica euroskepticizma u starim članicama Europske unije, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Švedskoj i Austriji. No donosi sliku euroskeptičnih trendova i u dvije nove članice EU-a, Češkoj i Poljskoj, te Švicarskoj koja, doduše nije dio Unije, ali je s njom povezana.

Euroskepticizam se u početku javlja kao tipično engleski fenomen koji dodatno pridonosi osjećaju «drukčijosti» te zemlje u odnosu na projekt političke i gospodarske integracije kontinentalne Europe. Ipak, u najmanju ruku od početka devedesetih godina 20. stoljeća razni su oblici euroskepticizma zauzeli istaknuto mjesto i u političkoj raspravi kontinentalne Europe. Intenzitet tih euroskepticizama, koji se protežu od temeljnih odbacivanja europskih integracija u njihovoj sadašnjoj formi do blagih reformističkih kritika, znatno se razlikuje od zemlje do zemlje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –