Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aviva Jill Romm

Cijepljenje : Priručnik za brižne roditelje

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Tanja Kersikla
  • 04/2007.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789532570458
  • Cijena: 155.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Odluka o cijepljenju djeteta, te o trenutku kada je to potrebno učiniti, jedan je od najvažnijih, i najtežih, izbora s kojima će se roditelj suočiti. Porast preporučenih cjepiva i popratne kontroverze o tome jesu li cjepiva sigurna ili uopće učinkovita izazvali su zbunjenost i zabrinutost roditelja. Autorica se s lakoćom probija kroz mrežu istraživanja o sigurnosti i učinkovitosti cjepiva i nudi razumnu i uravnoteženu raspravu o prednostima i nedostacima svakog pojedinog cjepiva.

«Cijepljenje - priručnik za brižne roditelje» čitateljima pruža uvid u različite aspekte ove kontroverzne teme koja sve više zabrinjava roditelje. Mnogi roditelji koji žele više doznati o ovom području s mukom pokušavaju pronaći odgovore na svoja pitanja o cjepivima. Aviva Jill Romm obavještava čitatelje o rizicima i prednostima cijepljenja kao i bolestima koje se mogu spriječiti cijepljenjem te o posljednjim istraživanjima pristupa imunitetu i sprečavanju bolesti. Svi će ovi podaci roditeljima pomoći pri donošenju informiranog pristanka o načinu imunizacije njihove djece.

Riječ izbor je ovdje ključna, a ona se roditeljima često prešućuje. Činjenica da mogu birati žele li cijepiti svoje dijete ili ne, ponekad predstavlja novu kategoriju i stvara prepreke. Razumijevanje zdravlja i bolesti, učenje o tome kako spriječiti bolest u slučajevima kada je to moguće, te izbor terapije koja donosi što manje rizika preduvjet su za optimalno zdravlje djece i cijele obitelji. Sloboda izbora u sklopu zdravstvene zaštite uključuje i odluku o cijepljenju. Roditelji bi trebali preispitati pojavu rutinskog cijepljenja, istražiti to područje, postavljati pitanja i proučavati literaturu. Takav pristup ne znači neslaganje, nego naprotiv potiče donošenje razumnih odluka. Obaviješteni su roditelji sposobni donositi bolje odluke za svoju djecu.

«Cijepljenje - priručnik za brižne roditelje», bavi se još jednim važnim područjem zdravstvene zaštite, a to je prevencija bolesti. Za neke će roditelje pojam prevencije biti nešto novo. Prevencija bolesti koja zapravo znači prihvatiti zdraviji način življenja - koji uključuje prehranu, jačanje imuniteta uz pomoć vitamina, minerala i ljekovitog bilja, minimalno izlaganje toksinima iz okoliša i fizičku aktivnost - može dodatno poboljšati zdravlje i smanjiti rizik od obolijevanja. Ova knjiga roditeljima pokazuje kako prevenciju primijeniti u načinu življenja njihove obitelji.

Aviva Jill Romm ovlaštena je profesionalna primalja, fitoterapeutkinja, izvršna direktorica Američke udruge fitoterapeuta te autorica nekoliko knjiga. Majka je četvero djece, živi s obitelji u SAD-u.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –