Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Little

Bruce Lee : Umjetnik života

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 10/2007.
  • 303 str., meki uvez
  • ISBN 9789532570779
  • Cijena: 150.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
"Zapravo sam oduvijek bio majstor borilačkih vještina po vlastitom izboru i glumac po profesiji. Ali, iznad svega, nadam se da ću se usput ostvariti i kao umjetnik života." Bruce Lee

Bruce Lee - slavni glumac i majstor borilačkih vještina, intenzivan čovjek iznimno snažne energije, ljude je neodoljivo privlačio svojim entuzijazmom prema životu i znanju. Slabije je poznato da je Bruce Lee bio vrlo obrazovan čovjek, zaljubljenik u filozofiju, nezasitan u čitanju i vrlo plodan u pisanju. Na osebujan način ujedinjavao je misao Istoka i Zapada u jedinstvenu osobnu filozofiju samospoznaje.

U ovoj knjizi čitatelji mogu na jednom mjestu naći sakupljene, javnosti do sada nepoznate, raznovrsne tekstove Brucea Leeja - eseje o borilačkim vještinama i procesu samospoznaje, ljubavne pjesme, dnevničke zapise, privatna pisma, filozofske rasprave i razmišljanja o životu, glumi, ljubavi i očinstvu.

Knjiga donosi i brojne nacrte tekstova koji nam otkrivaju da je svakom novom verzijom nekog teksta Bruce Lee dublje zadirao u vlastitu dušu u potrazi za unutrašnjim mirom i istinskim smislom života.

Knjiga je opremljena i brojnim fotografijama koje prikazuju Brucea Leeja prilikom vježbanja, snimanja filmova ili u trenucima koje je provodio sa svojom obitelji, što nam omogućuje vidjeti ga u novom svjetlu. Knjiga je primjereno štivo kako za muškarce koji se dive Leejevom borilačkom umijeću, tako i ženama koje će kroz njegovu ljubavnu poeziju otkriti da se iza maske "žestokog momka" skriva nježan i osjećajan muškarac.

Tekstove za knjigu prikupio je i uredio John Little kojeg smatraju jednim od glavnih svjetskih autoriteta za život i djelo Bruce Leeja. On je prva osoba koja je dobila dopuštenje pregledati Leejeve osobne tekstove.

Knjiga o najvećem majstoru borilačkih vještina i idolu mnogih generacija i zasigurno će oduševiti sve one vjerne obožavatelje koji su zainteresirani za autentične informacije o Leejevom životu i radu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –