Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Larry Edsall

Legendarni automobili : Automobili koji su ušli u povijest, do prvih modela do 21. stoljeća

  • Nakladnik: Stanek
  • Prijevod: Brankica Dreven , Tijana Pavičić
  • 11/2007.
  • 287 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789536926497
  • Cijena: 50.30 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Legendarni automobili» vode nas na putovanje kroz ceste povijesti stvaranja, od prvih početaka do razvoja današnjeg nezamjenjivog, stiliziranog i učinkovitog automobila.

U prvim su danima automobili bili nešto više od kočija, no nisu ih vukli konji već su se pokretali motorima s unutarnjim izgaranjem. Ali, konji su često bili potrebni da bi vukli neispravne automobile do najbližih radionica.
Tada su mehanički dijelovi i putnici bili zaštićeni onim što nama danas izgleda poput metalnih posuda za kekse (uglavnom crne boje), ali su kasnije dobili zaobljene pa čak i skulptoralne oblike. Nakon prijelaza oblika posude za kekse u prepoznatljiv automobilski dizajn, putovanje se ubrzalo i usmjerilo na najvažnije modele s društvenim, estetskim i tehnološkim prednostima, koji su se obično pojavljivali u kombinaciji. Vremenom su postajali sve udobniji, ljepši, luksuzniji, sigurniji i ekološki prihvatljiviji.

"Legendarni automobili" donose prave legende, bilo da se radi o dobi, estetskom doživljaju, komforu ili brzini, od ranih Tin Lizziesa sve do Ferarria, Porschea, Jaguara i drugih tehnološki i estetski zahtjevnih dostignuća, ovo je doslovce putovanje od automobila iz snova do automobile na cesti.

Na kraju ovog tekstualnog i slikovnog putovanja u povijest, moći ćete zavirili i u budućnost kako biste vidjeli koje će se vrste vozila nalaziti ispred naših domova u godinama koje dolaze.

Od automobila iz snova do putničkih automobila ova uzbudljiva i zadivljujuća monografija nudi vam slike i opise najuzbudljivijih spojeva tehnologije, umjetnosti, ljepote i avanture. Na velikom formatu (27 x 31 cm), s vrhunskim fotografijama, uz vrhunski tisak, ovo djelo predstavlja pravo fotografsko putovanje kroz povijest najljepših svjetskih automobila.

***

LARRY EDSALL, novinar specijaliziran za područje automobilske industrije, radio je dvanaest godina u časopisu «Auto Week», najprestižnijem američkom tjedniku posvećenom automobilima. Tijekom svoje karijere pisao je o mnogim važnim motorističkim događanjima i testirao različita vozila diljem svijeta, prešavši s prototipovima i automobilima iz proizvodnje više od osamsto tisuća kilometara.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –