Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Edita Slunjski

Kad djeca pišu, broje, računaju : Neobične igre običnim materijalima

  • Nakladnik: Stanek
  • 03/2006.
  • 174, meki uvez
  • ISBN 9536926083
  • Cijena: 22.56 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga obuhvaća 174 stranice osnovnog teksta sa ilustracijama u boji koji je podijeljen je u tri osnovne cjeline: Slova, Pedagoško oblikovanje raznih materijala za učenje matematičkih operacija te Slova i brojke u drugim igrama i istraživanjima djece. U ovoj zbirci sakupljen je zavidan broj različitih igara od recikliranog materijala za djecu predškolske dobi što je rezultat autoričinog iskustva na području pedagoške prakse.

Zbirka je izvor i poticaj za raznovrsne ideje, ona sugerira, ali i otvara mogućnosti originalnim rješenjima bez obzira jesu li inicirana od strane djece ili odraslih. I kao što sama autorica naglašava, zbirka znači tek početni impuls za obogaćivanje dječjih aktivnosti i svakodnevnog institucionalnog (ali i obiteljskog) okruženja nekonvencionalnim sredstvima. Tako tek naoko običan (otpadni) materijal kreativnom preradom ili obradom postaje sredstvo iniciranja neobičnih igara.

Igre su objašnjene na koncizan i jasan način, a cijela je zbirka (što ima posebnu vrijednost) bogato ilustrirana primjerima iz prakse. Predložene igre pokreću dijete na akciju (cjelovitu i potpunu), na konstruiranje znanja koje je ovisno o njegovom individualnom iskustvu. Veliki broj navedenih igara istovremeno se mogu realizirati kao samostalne, ali i grupne u kojima dolazi do izražaja zajedničko druženje i učenje. Stoga ova zbirka igara predstavlja značajan izvor i poticaj prvenstveno odgajateljima i roditeljima u stvaranju uvjeta za razvijanje i bogaćenje dječje svakodnevne igre, a isto tako i pedagozima i psiholozima u dječjim vrtićima.
Mr. sc. Mirjana Šagud

Edita Slunjski izvanredna je profesorica i voditeljica katedre za predškolsku pedagogiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Profesorica Slunjski po zanimanju je odgajatelj, pedagog i  sveučilišni profesor.  Autorica je tridesetak znanstvenih radova i poglavlja u knjigama, petnaestak stručnih radova te deset knjiga i priručnika. Svoj stručni i znanstveni interes najviše je usmjerila problematici ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te istraživanju i tvorbi kurikula ranog odgoja. U svom radu zastupa interdisciplinarnost i humanističku orijentaciju u radu s djecom te sudjeluje u provedbi kontinuiranog profesionalnog usavršavanja odgajatelja i drugih stručnih djelatnika vrtića.


Godine 2015. nagrađena je Godišnjom nagradom za popularizaciju i promidžbu znanosti za izniman doprinos popularizaciji znanstvenih spoznaja o potencijalima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. 

U 2014. godini autorica je objavila 9 priručnika pod nazivom "Kako djetetu pomoći da..." u kojima vješto i na zanimljiv način znanstvene spoznaje pretače u razumljiv, optimističan i lako čitljiv tekst koji čitatelja okupira, inspirira i obogaćuje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –