Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Scott Cooper

Braniti se riječima : Kako poučiti djecu umijeću verbalne samoobrane

  • Nakladnik: Ostvarenje
  • Prijevod: Ilona Posokhova
  • 01/2009.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789536827893
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kritiziranje, zadirkivanje, ismijavanje, prisiljavanje i sukobi neizbježan su dio života svakoga djeteta. Ova knjiga pomoći će vam da svoju djecu naoružate verbalnim vještinama suprotstavljanja uvredljivim riječima drugih ljudi - a katkad i da prestanu vrijeđati sami sebe. Također je namijenjena tome da im pomognete da budu ljubazna i razgovorljiva.

Sustav predstavljen u ovoj knjizi temelji se na mnogim općim načelima koja se koriste u treningu asertivnosti kod odraslih: samoizražavanje, razotkrivanje, odvraćanje, verbalno ponavljanje i vještine razrješavanja problema/sukoba. Te korisne tehnike za odrasle u ovom su sustavu toliko jednostavne da ih mogu razumjeti djeca. Knjiga također obuhvaća elemente kognitivne terapije i programe sveobuhvatne svjesnosti, presudne u razvoju unutarnje asertivnosti i dobrobiti.

Knjiga je podijeljena na sedam kategorija, odnosno sedam poglavlja a svako je poglavlje nosi naziv drukčije ptice ovisno o verbalnim vještinama koje ga najbolje predstavljaju.

Svako poglavlje nudi mnogo primjera i prijedloga mogućih razgovora s djecom te maštovite i jednostavne vježbe koje u djece jačaju samopouzdanje pa mogu nastupati asertivnije, ali još uvijek blago i učinkovito.

Pomozite svojem djetetu da nauči:

-  kako se suprotstaviti pritisku vršnjaka (Put Plave šojke)
-  prihvatiti krivnju (Put Vrane)
-  zaustaviti verbalno nasilje (Put Kolibrića)
-  rješavati sukobe (Put Golubice)
-  prevladati sramežljivost (Put Kosa)
-  odgovarati na samoporažavajuće misli (Put Sove)
-  živjeti svjesnije (Put Jastreba)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –