Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zlatko Miliša Mirela Tolić Nenad Vertovšek

Mediji i mladi : Prevencija ovisnosti o medijskoj manipulaciji

  • Nakladnik: Sveučilišna knjižara
  • 03/2009.
  • 208 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537015473
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga o utjecaju javnih medija na mlade generacije i o tome kako smanjiti izloženost mladih uglavnom nepedagoškim porukama koje im stiže s komercijaliziranim medijima. To je na argumentima utemeljeno znanstveno djelo, no pisano publicističkim stilom, pa je važno svima, od roditelja do studenata novinarstva, medija ili masovnog komuniciranja.

Ova knjiga popunjava prazninu u znanstvenim analizama odnosa mladih i medija. Do sada objavljena djela domaćih znanstvenika tom su problemu pristupali uglavnom parcijalno. Autorska trojka dala je opširni znanstveno-teorijski okvir u kojem se mogu uočiti zakonitosti djelovanja medija, mogućih manipulacija i zloporaba djece. Posebno je značajno određenje medijske pedagogije, medijskih kompetencija te uloge medija u kreiranju slobodnog vremena mladih.

Dinamičan rast i sve brže umnožavanje informacija, procesi informatizacije i novi mediji koji su svima dostupni, predstavljaju danas složene izazove s kojima se moramo suočiti, posebice u području odgoja i obrazovanja.

Knjiga "Mediji i mladi "namijenjena je nastavnicima i učiteljima, roditeljima i mladima. Ima ambicioznu zadaću da osvijetli neke bitne segmente odnosa između medija i mladih, poklanjajući pri tome posebnu pozornost sve većim mogućnostima manipulacije potrebama mladih. U knjizi nije riječ o nekom apstraktnom, diskurzivnom razmatranju tog odnosa, već o jednom konzistentnom nizu kvalitetno eleboriranih osnovnih problema medijske pedagogije.

Knjiga se odlikuje jasnim i prepoznatljivim autorskim stilom koji počiva na provjerenim i točnim činjenicama te na originalnoj i zanimljivoj znanstvenoj analizi. Autori su ukazali na vrijednosti analize medija te takvom interpretacijom pružili novi, suvremen pogled na ulogu medija u odgoju mladih.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –