Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Greguric Nenad Vertovšek

Filozofija budućeg : Ogledi o neljudskom

  • Nakladnik: Jesenski i Turk
  • 06/2021.
  • 168 str., meki uvez
  • ISBN 9789532229103
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Može li se budućnost zamišljati izvan tobože lineranog razvoja tehnologije i znanosti i ima li budućnost uopće ljudsko lice? Na ta i tomu slična pitanja nastoje dati odgovor Nenad Vertovšek i Ivana Greguric, autori knjige "Filozofija budućeg: Ogledi o neljudskom", u kojoj je sakupljeno devet eseja raznolike tematike i opsega.


"Autori su nas obdarili iznimno aktualnom knjigom, teorijskim promišljanjem konteksta geneze, logike strukture i konzekvencija procesa kiborgizacije svijeta i napose transhumane kiborgizacije ljudskog bića. Na djelu je napredujuće oblikovanje kiberprostora, a u tom se sklopu znanost, tehnologija i mediji profiliraju kao stožerni čimbenici budućnosti svijeta, svijeta koji će – kako stvari stoje – biti napučen transhumanim bićima. Autori adekvatnu pozornost obraćaju i etičkoj dimenziji istraživane problematike."

dr. Lino Veljak


"Riječ je o filozofskom promišljanju budućnosti u svjetlu postojeće i predstojeće kiborgizacije, budućnosti s transhumanim bićima i mogućnostima kiborgoetike. Autori promišljaju o neljudskom napretku, o medijima koji sve više sami stvaraju virtualnu sliku svijeta. Nije to budućnost koja bi bila proizvod fikcije, već je utemeljena u suvremenoj teoriji i praksi te izvedena u znanstvenom diskursu. Čitatelj će se lako moći uvjeriti kako sva pitanja u knjizi postaju aktualna u našoj brzo nadolazećoj realnosti. U knjizi se znanstvenim aparatom istražuje utjecaj medija danas, te se locira moć medija, koji stvaraju sliku stvarnosti i na taj način usmjeravaju budućnost."

dr. Bruno Ćurko

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –