Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
James Hadley Chase

Nema orhideja za gđicu Blandish

  • Nakladnik: V.D.T. & Vedis
  • Prijevod: Ana Levak
  • 12/2005.
  • 268, meki uvez
  • ISBN 953683832X
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Kad je Dave Fenner unajmljen kako bi riješio zagonetku otmice zanosno lijepe gđice Blandish, bio je svjestan da su sve okolnosti protiv njega - policija je, naime, i tri mjeseca nakon što je plaćena otkupnina, još uvijek tražila nestalu djevojku. A otmičari, Riley i njegova banda, kao da su propali u zemlju...
Međutim, nitko od njih nije znao da je suparnička banda smaknula Rileya i da je bogata nasljednica sada u rukama Mame Grissom i njenog sina Slima, opakog ubojice kojemu je za oko zapeo novi prekrasni plijen... Prije nego što Fenner počne stezati obruč oko njih, mnoge užasne stvari događaju se gđici Blandish…

James Hadley Chase (1906-1985), pravim imenom Rene Brabazon Raymond je iznimno plodan autor romana kriminalističkog žanra, svjetskog glasa. Napisao je 99 romana, od njih 72, napisao je pod pseudonimom James Hadley Chase, osamnaest pod pseudonimom Raymond Marshall, a osim toga povremeno se još služio i imenima James L. Docherty i Ambrose Grant.
"Nema orhideja za gđicu Blandish" (1939) njegov je prvi roman koji je odmah po objavljivanju preko noći postigao veliki uspjeh kod publike te postao najčitaniji britanski naslov desetljeća. Roman je doživio dvije filmske ekranizacije, desetine kazališnih predstava, prijevode na tridesetak jezika, stotine izdanja..

James Hadley Chase je pisao brzo i lako, svake godine je u prosjeku izbacivao po dva premijerna romana, a jedina veća stanka dogodila se tijekom Drugog svjetskog rata kada je tri godine služio domovini kao pilot u RAF-u.
Samo neka od njegovih najpoznatijih djela su: "Eve, You Never Know with Women", "Strictly for Cash", "Tiger by the Tail", "The Guilty are Afraid", "On Bright Summer Morning", "Have this One on Me", "Goldfish have no Hiding place", "You Must be Kidding", dok se od svojih čitatelja oprostio 1984. s dva romana, "Hit Them Where it Hurts" i "Meet Helga Rolfe". Čak dvadesetak njegovih knjiga doživjelo je filmsku ekranizaciju, a mnoge od njih su imale nastavak svog književnog života u formi televizijskih filmova i serija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –