Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Denis Kuljiš

Hrvatski bog Merkur

  • Nakladnik: Paragon
  • 10/2010.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9789535640509
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Politički roman Denisa Kuljiša, poznatog novinara, urednika i izdavača koji je pokrenuo Globus, Nacional i Gloriju, te uređivao hrvatski i srpski Playboy. Autor nekoliko publicističkih bestselera (Majmuni, gangsteri i heroji, suvremeni politički portreti, izašlo u dva hrvatska i jednom srpskom izdanju; Dva pamfleta protiv Tuđmana) te jedine sudski zabranjene knjige u samostalnoj Hrvatskoj (Ad hominem), pojavljuje se sad s prvim romanom.

Roman “Hrvatski bog Merkur” obrađuje suvremenu političku situaciju u Hrvatskoj, izazvanu krizom vlade, odstupom bivšeg premijera i sukobima unutar korumpiranog establišmenta. To je prvi dio Trilogije Planetopia koja prikazuje pozadinske odnose u politici, biznisu i podzemlju cijele balkanske regije, s uvidom čovjeka koji je intimno upoznao i profesionalno surađivao sa svim značajnim likovima poslijeratne društvene scene u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni.

Dok opisuje politički udar koji se upravo događa, svaka sličnost likova iz romana sa stvarnim osobama je namjerna. Priča zapetljana baš kao i politička svakodnevnica u Hrvatskoj, u situaciji krize vladajuće stranke, prati četiri u politiku do grla umješana aktera: premijerku koja saveznika pronalazi u liku krupnog financijera, no njihov odnos ne staje na tome; beskrupuloznog mladog političara koji kao ministar ulazi u vladinu koaliciju, te sada s nove pozicije zastupa interese multinacionalnih telekomunikacijskih korporacija, a onda se povezuje i s mafijom; legendarnog novinara tabloida koji istražuje aferu oko gradnje nebodera u središtu Zagreba i pritom razotkriva monstruoznu trgovinu bijelim robljem u kojoj sudjeluju članovi poglavarstva i zločinačka organizacija; te starog udbaša koji pokušava rasvjetliti tajnu iznenadne smjene bivšeg premijera pa otkriva urotu bankara, oligarhije i političara koji su upravljali sudbonosnim događajima.

Opciju za autorska prava na televizijsku seriju koja će se snimati prema ovom tekstu, autor je već ustupio poznatoj producentskoj kući iz Beograda. U prerađenoj verziji, roman će poprimiti nešto drukčiju formu, što sugerira radni naziv projekta "Balkanski Merkur".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –