Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Denis Kuljiš

Dva pamfleta protiv Tuđmana

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • 09/2005.
  • 119, meki uvez
  • ISBN 9532221980
  • Cijena: 5.18 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kad je 2001. izdao knjigu «Majmuni, gangsteri i heroji» s portretima protagonista razdoblja tuđmanizma, autor Denis Kuljis započeo je istraživanje o počecima rata 1991. godine. Intervjuirao je mnoge ljude, identificirao primarne izvore te došao do spoznaja o «dogovorenom ratu», koji su u dosluhu, u ljeto 1991., započeli Milošević i Tuđman.

Usporedo s tim istraživanjem autor je počeo prikupljati i analizirati pisane izvore i pregledao više od tisuću naslova dotad objavljenih o toj temi na engleskom jeziku. Od čitave te grade, kao hipotezu i okvir svom pristupu, napisao je tekst «Prolegomena za 1991.» koji je, prestiliziran i literariziran, objavljen u srpskom izdanju knjige «Majmuni, gangsteri i heroji» (Beograd, 2002), pod naslovom «Ouverture 1991». Gotovo u cijelosti objavila ga je tada «Politika», u nastavcima, a sad se prvi put, proširen, tiska za hrvatski auditorij, popraćen literarnom minijaturom «Dies Irae», koja se bavi istom temom.

Denis Kuljiš rodio se u Splitu 1951. godine. Kao novinar radio je od početka sedamdesetih. Pokrenuo je ili uređivao listove «Polet», «Start», «Globus», «Gloria» i «Nacional», te osnovao dva velika hrvatska novinsko-nakladnička poduzeća. Kao urednik sudjelovao je u obnovi časopisa «Gordogan». Suosnivač je nevladine regionalne udruge za razoružanje MSISEE. Živi i radi u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –