Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tom Stafford Matt Webb

Tajne uma : 100 hakerskih trikova našeg mozga

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • Prijevod: Ognjen Strpić
  • 07/2015.
  • 408 str., meki uvez
  • ISBN 9789532227703
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pomislite na to što se sve događa dok ovo čitate: kako vam se oči miču da bi pratile riječi, kako se odsutno češkate po ruci dok razmišljate, pomislite na sve pokrete koji vam odvlače pažnju, šumove i druge stvari koje bi vas ometale, ali ih filtrirate. Sve kao da se odvija automatski – kao čarolijom. No, u pozadini neumorno radi vaš mozak, složen sustav za obradu informacija, sličniji ekosustavu nego kompjuteru.

U "Tajnama uma" upoznat ćete se sa svakodnevnim zadaćama svog mozga, kako biste malo bolje upoznali sebe, i na vrlo opipljiv način osjetili kako zaista funkcioniramo. Za nepovjerljive i one koji žele znati više, svaki trik upućuje na najnoviju znanstvenu literaturu.


U knjizi ćete, uz ostalo:

- istražiti krajolike svoga mozga: uživajte u prizorima i razgledajte znamenitosti;
- pratiti tok vidnog sustava, od pokreta oka do rekonstrukcije slike;
- obratiti pažnju na pažnju – i vidjeti kako je koristite za filtriranje informacija još puno prije nego ih postanete svjesni;
- razumjeti kako ono što vidite, dodirujete ili čujete, objedinjavate svojom jezičnom sposobnošću – i što se događa kad nam se osjetila posvađaju;
- nazrijeti kako mozak vidi vaše tijelo (puno drukčije od tijela kakvo vidite u zrcalu);
- zaključivanjem rješavati svakodnevne praktične probleme, i vidjeti gdje vas logika ostavlja kratkih rukava;
- razumjeti kako učite, počevši od jednostavnog udešavanja, preko učinka konteksta do ubacivanja lažnih sjećanja;
- proniknuti u naš poseban tretman drugih ljudi: što im (i kako) vidimo na licu, i kako im, u određenoj mjeri, čitamo misli.


Ova knjiga se najbolje čita surfajući Internetom – popraćena je interaktivnim Java programima, animiranim filmovima i drugim multimedijalnim sadržajima. Dodatni trikovi, novi tekstovi i aktualne vijesti čekaju vas na stranici www.mindhacks.com."Tajne uma" omogućuju vam da provjerite teorije neuroznanosti na vlastitim sivim stanicama.
The Guardian

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –