Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Kovačević

Kvalitetne TV serije : Milenijsko doba ekrana

  • Nakladnik: Centar za kreativno pisanje
  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • 02/2017.
  • 359 str., meki uvez
  • ISBN 9789532227963
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kvalitetne TV serije: Milenijsko doba ekrana“ je prva je knjiga na hrvatskom i južnoslavenskim jezicima koja se bavi suvremenom visokokvalitetnom produkcijom televizijske serije. Suvremena TV serija je posljednjih 20-ak godina na vrhuncu svog prestiža poprimila onu kulturnu ulogu koju je od 40-ih do 70-ih imao film, a koncem 19. stoljeća roman. Postala je središnji pripovjedni medij visoke građanske kulture. Samim tim, pojavljuje se potreba za znanstveno-popularnom knjigom o tom fenomenu koja bi služila kao uvod studentima, učenicima, stručnjacima filmolozima, te naprosto gledateljima-ljubiteljima. Ova knjiga je kronika koja nam sintetski predstavlja tu duboku transformaciju. Riječ je o knjizi koja kroz kronologiju zbivanja i ključne „analize slučajeva“ predstavlja velikih četvrt stoljeća američke televizije.

– Jurica Pavičić, prof. dr. sc. filmologije i filmski kritičar

Knjiga Sanje Kovačević dodiruje kulturno iznimno aktualan i važan fenomen tzv. kvalitetnih serija koje su uspostavile visok prag umjetničkog stvaralaštva na audiovizualnom području, pri čemu se kulturna prevlast visoke kvalitete fikcijskog stvaralaštva prebacuje s filmskog na televizijsko područje. Kako je središnja značajka tih serija njihova dramaturška kompleksnost i pristup Sanje Kovačević je lucidno  interpretacijski kompleksan: podjednako razmatra dramaturške složenosti izabranih serija, njihova psihološka i sociološka utemeljenja, kao i osobite povijesno-produkcijske uvjete njihove pojave, sustave rada na njima, recepcijske kontekste.

Knjiga joj je pisana istraživački temeljito, upućeno u široku relevantnu literaturu, širok spektar serija i očito vlastito djelatno (scenarističko) iskustvo; puna je informacija o konkretnim okolnostima nastanka serija, suptilnih interpretacijskih analiza, a sve to dano čitkim i protočnim stilom, koji i očitu akribiju autorice čini intrigantnom.

– Hrvoje Turković, prof. dr. sc. filmologije

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –