Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tom Stafford Matt Webb

Tajne uma : 100 hakerskih trikova našeg mozga

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • Prijevod: Ognjen Strpić
  • 12/2005.
  • 407, meki uvez
  • ISBN 9532222081
  • Cijena: 220.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Pomislite na to što se sve događa dok ovo čitate: kako vam se oči miču da bi pratile riječi, kako se odsutno češkate po ruci dok razmišljate, pomislite na sve pokrete koji vam odvlače pažnju, šumove i druge stvari koje bi vas ometale, ali ih filtrirate. Sve kao da se odvija automatski - kao čarolijom. No, u pozadini neumorno radi vaš mozak, zastrašujuće složen sustav za obradu informacija, sličniji ekosustavu nego kompjuteru.

U knjizi "Tajne uma" upoznati ćete se sa svakodnevnim zadaćama svog mozga, kako biste malo bolje upoznali sebe, i na vrlo opipljiv način osjetili kako zaista funkcioniramo. Za nepovjerljive i one koji žele znati više, svaki trik upućuje na najnoviju znanstvenu literaturu.

U knjizi uz ostalo možete:
Istražiti krajolike svoga mozga: uživajte u prizorima i razgledajte znamenitosti. Pratiti tok vidnog sustava, od pokreta oka do rekonstrukcije slike.
Obratiti pažnju na pažnju – i vidjeti kako je koristite za filtriranje informacija još puno prije nego ih postanete svjesni.
Razumjeti kako ono što vidite, dodirujete ili čujete, objedinjavate svojom jezičnom sposobnošću – i što se događa kad nam se osjetila posvađaju.
Nazrijeti kako mozak vidi vaše tijelo (puno drukčije od tijela kakvo vidite u zrcalu). Zaključivanjem rješavati svakodnevne praktične probleme, i vidjeti gdje vas logika ostavlja kratkih rukava.
Razumjeti kako učite, počevši od jednostavnog udešavanja, preko učinka konteksta do ubacivanja lažnih sjećanja.
Proniknuti u naš poseban tretman drugih ljudi: što im (i kako) vidimo na licu, i kako im, u određenoj mjeri, čitamo misli.

Ova knjiga se najbolje čita surfajući Internetom – popraćena je interaktivnim Java programima, animiranim filmovima i drugim multimedijalnim sadržajima. Dodatni trikovi, novi tekstovi i aktualne vijesti čekaju vas na stranici www.mindhacks.com.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –