Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miran Košuta

Ljubavni život profesora Baltazara Sertića

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 03/2012.
  • 277 str., meki uvez
  • ISBN 9789531410946
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Baltazar Sertić, ugledni sveučilišni profesor, i njegova ljubavnica, Anita Holzman, putuju na kongres u Bangkok. Na putu do zrakoplovne luke ispreplest će se prošlost sa sadašnjošću, postavit će se pitanja gdje smo i kamo idemo? On će se pitati što se događalo s njegovom obitelji od 1940., kad je tata diskretno protestirao protiv žandara a ona bi voljela znati gdje je pogriješila i zašto je samo jednom u životu, i to nakratko, shvatila što je doista ljubav.

Slijetanje u Bangkok otvorit će Pandorinu kutiju: Anita će se poslije jedne masaže početi osjećati manje krivom zbog naslućivanja slobode i nesputanosti, a Baltazar će, pijan, završiti u bordelu. Za oboje će to biti nova i dotad nezamisliva iskustva koja će ih katapultirati u orbite o kojima su mogli samo sanjati.

Odluke koje će donijeti značajno će utjecati na njihove i tuđe živote (i poneku smrt) a naši će junaci (barem neki) shvatiti da se život može doživljavati i na drukčiji način - veseliji, duhovitiji, opušteniji i manje obvezujući.

***

Milan Košuta rođen je 1960. u Skopju, a odrastao je u Zagrebu, gdje i danas živi. Završio je Medicinski fakultet, specijalizirao psihijatriju u Zagrebu i psihoterapiju u Beču. Od 1994. radi kao privatni psihoterapeut. Godine 1999. napisao je knjigu iz područja psihologije „Susret kao lijek“ u kojoj se bavi egzistencijalističko-fenomenologijskom psihoterapijom. Povremeno objavljuje kolumne u tjedniku Globus. „Ljubavni život profesora Baltazara“ njegov je prvi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –