Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ranko Munitić

Strip, deveta umjetnost

  • Nakladnik: Art 9 - Udruga za popularizaciju hrvatskog stripa
  • 09/2010.
  • 304 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535619604
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Nakon toga Moderna vremena ne ažuriraju cijene - preporučamo da točnost cijene i dostupnost knjige (pogotovo starijih izdanja) provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga o teoriji stripa: odlikama i značenju medija, majstorima i remek-djelima, karakterima, ukratko - stripovskoj "alkemiji" u kojoj Ranko Munitić objašnjava samu suštinu gradivne tajne ovog medija.


"Munitić je bio jedan od rijetkih intelektualaca koji su još početkom '70-ih upozoravali na estetske vrijednosti stripa. Većinu svoje karijere Munitić je proveo pišući o filmu, animaciji i stripu te je napisao desetak knjiga koje su se izravno ili neizravno bavile stripom. Knjiga 'Strip - deveta umjetnost+ dotjerana je i znatno dopunjena verzija istoimenog uvodnog teksta prvotno objavljenog u tematskom broju časopisa za teoriju i sociologiju kulture Kultura iz 1975. Tekst iz 1975. godine u naslovu je imao znak upitnika čime je ukazivao na vlastiti polemički karakter, tekst iz 2006. briše upitnik iz naslova zbog čega se može zaključiti da je polemika, barem za Munitića, završena i kako je strip uspješno postavljen rame uz rame s ostalim umjetnostima."

( iz recenzije Matka Vladanovića )

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –