Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ranko Munitić

Martinac

  • Nakladnik: Hrvatski filmski savez
  • 10/2011.
  • 184 str. + 1 DVD, meki uvez
  • ISBN 9789537033330
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Rukopis iz kojeg je nastala ova knjiga/monografija filmskog kritičara, teoretičara i povjesničara filma Ranka Munitića o Ivanu Martincu (1938. - 2005.), još je jedan od onih koji su se prije objavljivanja, zbog nekih maglovitih razloga, prikupili podulju povijest.

Dovršen 1981. godine, zasnovan je na razgovoru koji je njegov autor, filmski kritičar i publicist Ranko Munitić vodio sa splitskim majstorom eksperimentalnog filma i pjesnikom Ivanom Martincem, odležao je u raznim ladicama punih trideset godina i tako uspio nadživjeti obojcu svojih aktera.

Može se reći da se pred čitateljem nalazi svojevrsni hommage dvojci protagonista nekog drugog vremena u kojem je živio, postojao i stvarao splitski filmski mislioc.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –