Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski filmski ljetopis 61/10

  • Nakladnik: Hrvatski filmski savez
  • Urednik: Bruno Kragić
  • 04/2010.
  • , meki uvez
  • ISBN 13307665
  • Cijena: 6.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Na naslovnici proljetnoga broja "Hrvatskoga filmskog ljetopisa" nalazi se Jagoda Kaloper, a najveći dio broja posvećen je Krsti Papiću. Uz opsežan intervju od stotinjak kartica te potpunu filmografiju, časopis donosi studiju Jurice Pavičića o "Lisicama", Nikice Gilića o "Izbavitelju" te Juraja Kukoča o Papićevim dokumentarnim filmovima.

U ostatku 62. broja, hrvatski filmski kritičari, među ostalim, raspravljaju o najnovijim filmovima kao što su "Avatar", "Crnci", "Čovjek ispod stola", "Duga", "Ljupke kosti", "Mjesec", "Ni na nebu ni na zemlji", "Ozbiljan čovjek", "Sve o jednoj djevojci" i "Sveti Georgije ubiva aždahu", te o novim knjigama Petra Krelje, Bogdana Žižića i Mime Simić te knjigama o Robertu Altmanu, Clintu Eastwoodu i hrvatskim filmskim redateljima.

Za 61. broj "Hrvatskog filmskog ljetopisa" pišu Tomislav Čegir, Nikica Gilić, Josip Grozdanić, Janko Heidl, Hana Jušić, Mario Kozina, Marijan Krivak, Juraj Kukoč, Tomislav Kurelec, Krešimir Mikić, Jurica Pavičić, Boško Picula, Damir Radić, Danijel Rafaelić, Dragan Rubeša, Mima Simić, Mario Slugan, Jurica Starešinčić, Tomislav Šakić, Vladimir Šeput, Dean Šoša, Sonja Tarokić i Tonči Valentić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –