Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski filmski ljetopis 72 / 2012

  • Nakladnik: Hrvatski filmski savez
  • Urednik: Nikica Gilić
  • 03/2013.
  • , meki uvez
  • ISBN
  • Cijena: 6.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Novi, zimski broj Hrvatskoga filmskog ljetopisa posvećen je dr. Dini Iordanovoj, filmologinji specijaliziranoj za kinematografije Istočne Europe i Balkana, uz uvodni tekst dr. Etami Borjan, gošće urednice naslovnoga temata.

Redovita filmska rubrika "Iz povijesti hrvatskoga filma" donosi studije Mladena Burića (o digitalnoj restauraciji filma Lisinski), Ivana Velisavljevića (o žanrovskom modelu filmova Živorada Tomića) i Arsena Oremovića (o hrvatskom filmu i marketingu).

Broj donosi i tekst Lucije Zore o audiovizualnoj politici Europe te metodičku analizu filma Djeca raja Majida Majidija, iz pera Ane Ðordić i Jelene Modrić.

Uz osvrte na nove knjige, kao i prošlogodišnje festivale i revije, rubrika eseja o novim filmovima donosi recenzije filmova s jesenskog kinorepertoara. O filmovima Alpe, Barbara, Ljubav, Marina Abramović: umjetnica je prisutna, Pismo ćaći, Rimu, s ljubavlju, Skyfall, Snjegovi Kilimandžara, Sonja i bik, Ubojiti Joe i Zaustavljeni pišu naši redoviti suradnici Mario Slugan, Dragan Jurak, Višnja Pentić, Feđa Gavrilović, Boško Picula, Dragan Rubeša, Tomislav Šakić, Petra Vukelić i Vanja Kulaš.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –