Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatski filmski ljetopis 62/10

  • Nakladnik: Hrvatski filmski savez
  • Urednik: Bruno Kragić
  • 08/2010.
  • , meki uvez
  • ISBN 11107665
  • Cijena: 6.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Novo izdanje "Hrvatskoga filmskog ljetopisa" jedinog tiskanog časopisa za film u Hrvatskoj, donosi dva velika tematska priloga: prvi od dva dijela prave male monografije o Anti Babaji (1927-2010), s nizom studija i eseja domaćih filmologa i filmaša o nedavno prmeinulom velikanu hrvatskoga filma, te četiri studije okupljene pod naslovom "Lica američkoga filma".

U ostatku broja predstavljena su nova istraživanja iz rane povijesti hrvatske kinematografije, Dani hrvatskoga filma 2010, esejima su popraćeni makedonski i iranski filmski ciklusi, a intervjuiran je Vinko Brešan. Ovaj broj u posebnom prilogu donosi i najbolje radove s radionice filmske kritike s Dana hrvatskoga filma, a u rubrici Novi filmovi esejima je komentirano petnaest novih filmova, od "Antikrista" i "Bijele vrpce" do "Otoka Shutter" i "Života i smrti porno bande".

U 62. broju "Hrvatskoga filmskog ljetopisa" pišu: Juraj Bubalo, Tomislav Čegir, Nikica Gilić, Josip Grozdanić, Srećko Horvat, Anja Iveković-Martinis, Tomislav Jagec, Hana Jušić, Željko Kipke, Dejan Kosanović, Krešimir Košutić, Sanja Kovačević, Mario Kozina, Petar Krelja, Marijan Krivak, Karla Lončar, Dejan Marković, Željka Matijašević, Diana Nenadić, Jelena Ostojić, Irena Paulus, Boško Picula, Stipe Radić, Daniel Rafaelić, Romana Rožić, Dragan Rubeša, Mima Simić, Vladimir Šeput, Sonja Tarokić, Slaven Zečević, Uroš Živanović i Iva Žurić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –