Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Kosić

Pavao Ritter Vitezović : U zbirci rukopisa i starih knjiga NSK u Zagrebu

  • Nakladnik: Nacionalna i sveučilišna knjižnica
  • 06/2013.
  • 464 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN
  • Cijena: 450.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Katalog "Pavao Ritter Vitezović u Zbirci rukopisa i starih knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu", donosi Vitezovićev opus, rukopise, pisma i tiskana djela, prema vremenu nastanka, koja se čuvaju u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, kao i djela nastala u povodu 300. obljetnice Vitezovićeve smrti. Osim Vitezovićevih djela, Katalog sadrži i popis sve poznate literature o Pavlu Ritteru Vitezoviću i njegovu djelu.

Uvod Kataloga donosi kratak prikaz Vitezovića kao političara, pjesnika, jezikoslovca, leksikografa, zagonetača, povjesničara i geografa te čovjeka velikih ideja i snova, koji je "tražio rješenje hrvatskog pitanja u ratnom kolopletu europskog zgarišta". Da je službovao kao saborski zastupnik, podžupan, dvorski savjetnik, član državnoga povjerenstva za utvrđivanje granica te radio kao bakrorezac, tiskar, izdavač i kapetan hrvatske vojske, samo su neke od činjenica iz Vitezovićeva života navedene u Katalogu

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –