Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrew Miller

Pročišćenje

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • 04/2014.
  • 334 str., meki uvez
  • ISBN 9789531415699
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Godine 1785., najstarije pariško groblje, u samome srcu grada,već je pretrpano i onečišćuje svaki udah onih koji žive u njegovoj blizini. Među njih stiže Jean-Baptiste Baratte, mladi inženjer iz provincije kojemu je kralj naložio da razruši groblje. Baratte u tome isprva vidi priliku da ukloni teret povijesti, što je prikladan zadatak za čovjeka modernoga, razumnog doba.

Ali ubrzo će naslutiti da bi uništenje groblja moglo dovesti i do njegove propasti.

***

Andrew Miller rođen je u Bristolu 1960. godine. Živio je u Španjolskoj, Japanu, Francuskoj i Irskoj, a trenutačno živi u Somersetu. Njegov prvi roman, Domišljata bol, koji je objavila izdavačka kuća Sceptre 1997., odmah je proglašen uspješnim prvijencem izuzetnoga mladog autora. Osvojila je Memorijalnu nagradu James Tait Black, književnu nagradu International impac Dublin i talijansku nagradu Grinzane Cavour. Otada je napisao još četiri romana: Casanova, Kisik, koji je ušao u uži izbor za Whitbreadov roman godine i nagradu Booker za 2001., Optimist i Jednoga jutra poput ptice.

Miller je jedan od najznačajnijih suvremenih književnika koji pišu na engleskom jeziku, a za roman Pročišćenje nagrađen je uglednom nagradom Costa za najbolji roman 2011. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –