Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

N.B. - MV ×

Najava • 30.04.2008.

2. festival 'MARE MARE' u Komiži

Pod pokroviteljstvom grada Komiže, od srijede 30. travnja do nedjelje 04. svibnja 2008. godine u organizaciji udruge Multimedijalni mobilni centar OTOK, u Komiži na otoku Visu održat će se Festival književnosti "MARE MARE 2008". Cilj je festivala organizirati događanja, u prvom redu radionice, koja uglavnom "pripadaju" gradskim sredinama, i na taj način pomoći otočkim srednjoškolcima.
Vijest • 05.04.2008.

Da li je ovo moguće u Hrvatskoj?

Na tisuće Kragujevčana potpisalo je peticiju za spas posljednje gradske knjižare „Svjetlost" (Svetlost), a sve zbog toga što je trgovačko poduzeće „Srbija" odlučilo prostor u centru grada, u kojem knjižara radi već punih 55 godina, ustupiti povoljnijem ponuđaču. Logika kapitala bila je neumoljiva pa je u ponoć, 31. ožujka, nevelika knjižara od cca 50 kvadrata, praktično prestala postojati.
Vijest • 07.11.2007.

5 do 12 : ulaz na Interliber ipak besplatan

Iz kratkog priopćenja Ministarstva kulture RH a kojeg prenosi HINA "... ministar kulture Božo Biškupić svojom je protestnom gestom da ne otvori Interliber, međunarodni sajam knjiga, uspio u dogovoru s gradonačelnikom Milanom Bandićem postići da Zagrebački velesajam odustane od ishitrenih odluka naplate ulaznica i visokih najamnina za izlagačke prostore. Dogovoreno je da ulaz bude besplatan, a najam štanda...
Najava • 25.10.2007.

Utopističko Yu-rockanje u Ghettu

Sve marniji organizatori iz splitske knjižare Utopia u četvrtak, 25. listopada, u Ghetto clubu (Split) organiziraju predstavljanje drugog izdanja "Ex Yu rock enciklopedije" sastavljača Petra Janjatovića. Janjatovićeva enciklopedija obuhvaća period jugoslavenskog rocka od samih njegovih početaka (dakle ranih šezdesetih godina prošlog stoljeća), preko raspada SFRJ, pa sve do 2000. godine.
Vijest • 21.08.2007.

Dežulovićev "Christkind" u talijanskom prijevodu

"Christkind", prvi roman Borisa Dežulovića, za kojeg je autor nagrađen 2003. godine Nagradom Jutarnjeg lista, objavljen je u Italiji, pod naslovom "L'angioletto" (Anđelak), u prijevodu iskusnoga Silvija Ferrarija, koji je uspio zadržati ciljano arhaičan diskurs splitskoga pisca u tom djelu na razmeđu fantastike i političke proze. Nakladnik Dežulovićeve knjige su Libri Scheiwiller, u svojoj reprezentativnoj...