Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Aleksandar Dragaš ×

Najava • 30.10.2009.

Književni petak : Od bundeve do Bauhausa

Noć uoči Noći vještica na "Književnom petku", znakovitog imena "Od bundeve do Bauhausa" - razgovarat će i o jednom i o drugom, a i nečemu trećem.. Tomislav Pletenac, docent na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta, glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš te književnik i prevoditelj Boris Perić, ujedno i voditelj tribine.
Najava • 17.06.2009.

Tribina : U2 : Prije dolaska u Zagreb

Razgovor s dvojicom glazbenih kritičara i književnikom o rock skupini U2 i njihovu glazbenom značaju i izričaju, održat će se na tribini 'U2 : Prije dolaska u Zagreb', u srijedu, 17. lipnja 2009. u 20 sati, u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Sudjeluju: Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat, Miljenko Jergović i voditelj tribine, Kristijan Vujičić.
Najava • 16.03.2009.

Ribook : 'Punk : Potpuno Uvredljivo Negiranje Klasike'

U ponedjeljak, 16. ožujka 2009. u 19 sati u riječkoj knjižari Ribook Boris Perić će ugostiti Darka Glavana, autora knjige "Punk: Potpuno Uvredljivo Negiranje Klasike". U razgovoru o knjizi i punku kao svjetonazoru pridružit će im se glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš i književnik i prevoditelj Borivoj Radaković.
Najava • 28.03.2008.

Književni petak : 'Engleski snovi - povijest punka'

Tribina Književni petak, pod nazivom "Engleski snovi - povijest punka" održati će se 28. ožujka 2008. s početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Galeriji Kupola. O fenomenu punk pokreta i njegovim ikonama govorit će Aleksandar Dragaš i Darko Glavan.
Kritika • 30.11.2006.

Aleksandar Dragaš : Trening za umiranje: Biografija hladnog piva

Za Badnjak 1994. «Hladno pivo» je zajedno s «Letom 3», «Lauferom», «Vješticama», «Anesthesijom» i još nekoliko bandova sviralo u Zadru. Na povratku unajmljenim autobusom prema Zagrebu pratila ih je orkanska bura i poledica. Negdje na Jadranskoj magistrali kod Novog Vinodolskog vozač je zaspao za volanom. Autobus je skrenuo s ceste i jurnuo u provaliju. Srećom, udario je u nekoliko stabala maslina i...
Najava • 09.11.2006.

PROMOCIJA : U2 o U2