Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Aleksandar Hut Kono ×

Najava • 27.01.2016.

Poezija u Velvetu : Aleksandar Hut Kono

Večer poezije s Aleksandrom Hutom Konom i predstavljanje zbirke 'Padajući izbornik' održat će se u srijedu 27. siječnja u 19 sati u Velvet caféu Zagrebu. O zbirci će uz autora govorit će Ana Brnardić i Jadranka Pintarić.
Najava • 20.07.2014.

Dodjela nagrada za najbolji sonet na Petrarca Festu

U Galeriji SC (Savska 25, Zagreb), u nedjelju 20. srpnja u 19 sati održat će se dosjela nagrada za najbolji sonet Petrarca Festa. Program će voditi Karlo Došen, sonete će čitajti Sara Stanić i Luka Bulović, a na renesansnoj lutnji nastupat će Igor Paro.
Kritika • 30.06.2014.

Aleksandar Hut Kono : Nabrajanja

23 pjesme podijeljene u tri ciklusa u posjedu su radikalno jednostavnoga glasa koji otkriva, usuđujem se reći, zaista velikog pjesnika, eruditu i rijetko jetko duhovitu osobu. Da zaista "voli autoceste, ali da mrzi stajanja" jasno je iz nesvakidašnje pjesme-ogleda o gradu kao ne-mjestu, o višestruko fabriciranoj utopiji zatvorenoj za interpretacije - onoj koja "nije stvarno mjesto, već skup obećanja koja se...
Razgovor • 08.01.2014.

Aleksandar Hut Kono : Ljubav u život dođe onaj čas kad se počnemo smanjivati

Hrvatska književna scena boomira! U zadnjih 10-15 godina čitatelji su doslovno zasuti prvorazrednom književnošću. Međutim, iza tog procvata ne kriju se pisci, već prevoditelji. Čini mi se da se o ovom fenomenu ne govori dovoljno, ali važno je znati da u Hrvatskoj trenutno djeluje određeni broj prevoditelja koji doslovno proširuju mogućnosti književnog jezika i po svojoj virtuoznosti mogu biti izvor...
Najava • 22.10.2013.

Večer u stihu : Ivan Herceg, Tomica Bajsić, Aleksandar Hut Kono, Romana Brolih

U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige Udruga Nova stranica Zagreb organizira književnu večer "Večer u stihu" na kojoj će svoja razmišljanja, planove i autorske radove predstaviti Ivan Herceg, Tomica Bajsić, Aleksandar Hut Kono i Romana Brolih. Domaćin večeri je Roman Simić Bodrožić.