Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Amir Alagić ×

Vijest • 02.11.2022.

Trinaest naslova u širem izboru Nagrade Fric 2021/2022.

Žiri nagrade Fric u sastavu: Jagna Pogačnik (predsjednica), Igor Vikić, Tomislav Brlek, Čedo Prodanović, Dubravka Vrgoč, Hrvoje Klasić i Dragomira Majhen, pročitao je 60-ak za nagradu pristiglih knjiga prozne fikcije objavljene u razdoblju 1. 7. 2021. – 30. 6. 2022. godine i u uži izbor odabrao 13 naslova.
Najava • 28.02.2020.

Predstavljanje knjiga Amira Alagića 'Tuneli' i 'Linije koje ti nazivaš rijekama'

PREDSTAVLJANJE JE OTKAZANO! Predstavljanje knjiga Amira Alagića 'Tuneli' (roman) i 'Linije koje ti nazivaš rijekama' (zbirka pripovjedaka), održat će se u petak, 28. veljače u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu. Knjige će uz autora predstaviti urednici Boris Beck i Ivana Rogar.
Najava • 19.06.2018.

Predstavljanje knjige Amira Alagića 'Stogodišnje djetinjstvo'

Predstavljanje knjige Amira Alagića 'Stogodišnje djetinjstvo' održat će se u utorak, 19. lipnja u književnom klubu Booksa. Na predstavljanju će uz autora govoriti književni kritičar Ivan Tomašić i urednik knjige Boris Beck.
Kritika • 28.05.2018.

Amir Alagić : Stogodišnje djetinjstvo

Spajajući prošlost sa sadašnjošću Alagić ukazuje na povijesne i političke okolnosti koje su (pre)usmjerile životne putanje ljudi, često ih neželjeno skrećući sa započetog smjera, i ostavljajući trajni, traumatičan trag u njihovim dušama. No, bez obzira na protok vremena te se okolnosti pokazuju odlučujućima i u smislu utjecaja na tokove sudbina generacija ljudi koji istim tim pulskim ulicama...