Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.02.2020.

Predstavljanje knjiga Amira Alagića 'Tuneli' i 'Linije koje ti nazivaš rijekama'
Održava se
28.02.2020. u 18h

PREDSTAVLJANJE JE OTKAZANO! 


Predstavljanje knjiga Amira Alagića "Tuneli" (roman) i "Linije koje ti nazivaš rijekama" (zbirka pripovjedaka) u izdanju Durieuxa, održat će se u petak, 28. veljače u 18 sati u Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12, Zagreb).

Knjige će uz autora predstaviti urednici Boris Beck i Ivana Rogar. 

O Tunelima:

Jedne novogodišnje noći netko je — pripovjedač ili sudbina — bacio svoju mrežu nad grad. Iznenadna smrt neznanca u kafiću umnaža se u igri ogledala, u kojoj se otkriva da su naizgled slučajno okupljeni gosti povezani nevidljivim tunelima. I ako krenemo tim tunelima, nađemo se na riskantnom putovanju, u kojem se riskira sve da bi se dobilo malo ili ništa. Na kraju tunela možda i nema svjetla, dovoljno je da svijetli pripovijest sama.

O Linijama koje ti nazivaš rijekama:

Zbirka priča Linije koje ti nazivaš rijekama vraća u modu novelu, odnosno dugačku priču. U njoj, uz kratke priče, nalazimo više podugačkih u kojima ponovno svjedočimo Alagićevu nepatvorenom talentu koji se manifestira kroz autentične narative, snažne slike te smion i bogat figurativni izraz koji smo imali prilike osjetiti već u njegovim romanima Osvetinje i Stogodišnje djetinjstvo. Alagić je majstor naracije — ako se u pričama i ne događa ništa značajno, ipak ostajemo pod jakim dojmom stvarnosti koja je kod njega opipljiva, mirisna i vidljiva. Kada je pak riječ o velikim događajima, oni kroz Alagićev izvrstan smisao za vođenje i razradu priče postaju slojeviti, višeznačni i oplemenjeni simbolikom.

U dvanaest pripovijedaka u kojima čitamo o različitim vremenima i podnebljima, o ludilu, vragu i kletvama, starosti i neproživljenoj mladosti, Amir Alagić ponovno dokazuje da je značajno ime naše pripovjedne kulture i da ga svakako valja čitati. (Durieux)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –