Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ana Ðokić ×

Najava • 16.11.2016.

Festival PAZI, KNJIGA! završava u Berlinu

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! koji je započeo krajem listopada u Zagrebu završit će na Humboldt univerzitetu u Berlinu na kojem će hrvatska književnica Ana Đokić i njemačka prevoditeljica Anke Ludewig održati niz književnih i prevoditeljskih radionica.
Vijest • 05.11.2016.

Pazi, knjiga! : Ana Đokić i Ema Pongrašić gostuju u Beču

Festival Pazi, knjiga! gostuje u Beču, u suradnji Buchereien Wien i Lesonfantenfesta iz Beča, književnice Ana Đokić i Ema Pongrašić nastupit će pred austrijskom publikom. Svoj će rad predstaviti mješovitoj skupini djece, na hrvatskom i njemačkom jeziku.
Razgovor • 25.11.2015.

Farideh Khalatbaree : Iranske slikovnice su među najboljima na svijetu

Djeca su naša budućnost. Sutrašnjica naše zemlje je u njihovim rukama. Ako želimo bolji život u budućnosti, treba nam i bolja generacija. Naša djeca čitaju knjige tako da one mogu biti vrijedne i korisne. U ranim godinama kada čitaju knjige razumiju njihove prve slojeve i uživaju. Kad odrastu, vide i ostale slojeve i primijete skrivene poruke.
Najava • 29.10.2014.

Knjige na kauču : Želimir Periš i Mučenice

U okviru Festivala knjige i književnost PAZI, KNJIGA! održat će se književni program pod nazivom 'Knjige na kauču' na kojem će gostovati Želimir Periš, povodom njegove zbirke priča 'Mučenice'. Jesu li žene 21. stoljeća mučenice ili heroine, s autorom razgovaraju Ana Ðokić i Tomica Šćavina.
Najava • 08.04.2009.

Promocija hrvatsko-romske slikovnice

Na Svjetski dan Roma, u srijedu 8. travnja 2009. u 12 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, održat će se promocija hrvatsko-romske slikovnice "Trči, Giza! Trči!" (Knjiga u centru, 2009). Slikovnicu će predstaviti: Ana Ðokić, Dilana Bernobić, Kasum Cana, Ivan Klisurić, Nikolina Manojlović Vračar i dvije djevojčice koje će slikovnicu pročitati na hrvatskom i romskom jeziku.