Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrija Vučemil ×

Najava • 05.11.2008.

Predstavljanje zbirke pjesama 'Čitajući Eckharta'

Predstavljanje zbirke pjesama Andrije Vučemila «Čitajući Eckharta (Knjiga Božanske utjehe)», u izdanju Riječkog nakladnog zavoda, održat će se u srijedu, 5. studenog 2008. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu će predstavitiStjepan Čuić, urednik i recenzent Marijan Jurčević, Andrija Vučemil i dramski umjetnik Dubravko Sidor.
Vijest • 04.09.2008.

Knjiški zajutrak : o otrovnim gljivama i putujućim knjigama i pjesnicima

Da dobro poznavanje konja ne znači i razlikovanje jestivih od nejestivih gljiva uvjerio se Nicholas Evans, autor bestselera "Čovjek koji je šaptao konjima" koji je s ženom bio u posjeti ženinom bratu na njegovom imanju u Škotskoj. Šetali su obližnjom šumom i usput brali gljive, i sve bi bilo u redu da nisu naletili na Cortinarius Speciosissimus...
Vijest • 24.03.2008.

Riječki pjesnici na festivalu 'Europski dijalozi'

U organizaciji kulturne udruge Iniziativa Europea iz Trsta u utorak, 26. ožujka 2008. održat će se u gradu Monfalcone s početkom u 17 sati u dvorani općinske skupštine međunarodni pjesnički susret pod nazivom «Europski dijalozi», na kojem će nastupiti riječki pjesnici Diana Rosandić, Andrija Vučemil, Giacomo Scotti i Nikola Kraljić.
Najava • 16.01.2008.

Predstavljanje zbirke '...Bio jednom jedan otok...Goli otok...'

Predstavljanje nove zbirke pjesama Andrije Vučemila «...Bio jednom jedan otok...Goli otok... : Pjesme o vjetru i kamenu» (Rinaz, Rijeka, 2007.) održati će se u srijedu, 16. siječnja 2008. u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Uz autora, knjigu će predstaviti: Stjepan Čuić, Tomislav Jonjić, Milorad Stojević i Joško Ševo.