Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

austrijska književnost ×

Kritika • 22.12.2022.

Ljuba Arnautović : Lipanjski snijeg

Besmisleno je prepričavati kompleksna intimna i društveno-politička previranja koja nalikuju višesezonskoj seriji bez praznih hodova, s brojnim (pod)slojevima i rukavcima, ali ima smisla uzeti roman koji možda nije spektakularno poetiziran, naprotiv, napisan je izvještajno, ekonomično i linearno i baš zbog toga brzo je čitljiv, ali i efektan. Ovo je ultimativna ženska, štoviše, feministička priča.
Najava • 07.12.2022.

Austrijski pisac René Freund predstavlja svoj roman 'Dvotjedni date' u Jastrebarskom i Zagrebu

U organizaciji nakladničke kuće Leykam international i Austrijskog kulturnog foruma, u Hrvatsku dolazi austrijski pisac, prevoditelj, dramaturg i novinar René Freund, koji će u Jastrebarskom i Zagrebu predstaviti svoj roman 'Dvotjedni date', duhovitu priču o jednoj vezi u doba koronavirusa.
Kritika • 19.01.2021.

Bettina Balaka : Golubovi iz Brna

Devetnaestostoljetnom, bidermajer Beču posvećena je ova jednostavna, lijepa pa i poprilično neobična knjiga s naslovnicom kao sa starinskog porculana. 'Golubovi iz Brna' kvalitetna su knjiška razbibriga, suvremeno pisan roman sa starinskim okvirom, sigurno ne od onih koji se zauvijek pamte, ali takav u koji se, ako nam je nadohvat, rado zaviruje i nakon prvog, pa moguće i jedinog cjelovitog čitanja.