Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Bob Dylan ×

Kritika • 09.02.2023.

Bob Dylan : Filozofija moderne (pop) pjesme

Dylanovi uvidi su izuzetno upućeni, logično je da jesu, ali usto su i živi i zabavni, najčešće su napisani nadahnuto i blagonaklono, ponekad su namjerno provokativni, iz njih ćete doznati ponešto što vjerojatno prije ove knjige niste znali i o pjesmama i glazbenicima o kojima govori, ali doznat ćete nešto i o autoru, njegova osobnost izbija iz svake rečenice, iz svake misli.
Vijest • 13.10.2016.

Bob Dylan dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrada za književnost je Bob Dylan, veliki američki glazbenik, autor-pjevač koji je stvorio zapanjujuće utjecajan i nerijetko nepredvidiv korpus glazbe, od folka do rocka i šire, koja je doslovno promijenila svijet i lansirala Dylana do vrhunaca međunarodne slave.
Najava • 17.09.2008.

Projekcija dokumentarnog filma o Bobu Dylanu 'Don't Look Back'

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića u srijedu 17. rujna 2008. u 20 sati bit će održana projekcija dokumentarnog filma o Bobu Dylanu "Don't Look Back" (1967). U okviru ciklusa "Glazbeni dokumentarni film" bit će prikazani filmovi o Jimiju Hendrixu, Johnu Lennonu, Bobu Marleyju, Joy Divisionu, Nirvani i drugim velikanima popularne glazbe.