Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Branislav Oblučar ×

Razgovor • 08.03.2018.

Branislav Oblučar : Dragojević je pjesnik materijalnog svijeta, pjesnik tvari

Autorefleksivnost Danijela Dragojevića nije eksplicitna – ne postoje tekstovi u kojima se on očitovao o vlastitom djelu ili svojoj poetici. Ona me zanimala kao važan dio njegovog književnog postupka, dakle na implicitnoj razini. Dragojević je pjesnik koji je od početka zaokupljen pisanjem o pisanju, o poeziji, jeziku i tekstu.
Najava • 30.01.2018.

Poezija u dvorištu : Branislav Oblučar, Na tragu kornjače

Gost sljedeće Poezije u dvorištu je Branislav Oblučar, a tema je 'Na tragu kornjače. Pjesma u prozi i tvarna imaginacija u poeziji Danijela Dragojevića'. Poeziju Danijela Dragojevića čitat će Sara Stanić. Voditelji programa su Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Najava • 17.02.2015.

Poezija u dvorištu : Branislav Oblučar

Poezija u dvorištu : Branislav Oblučar
Najava • 05.11.2014.

Razgovor o poeziji povodom knjige ‘Projekt Poljska’ Ivana Šamije

Razgovor o poeziji povodom objavljivanja knjige pjesama ‘Projekt Poljska’ Ivana Šamije u izdanju Meandarmedie, održat će se u srijedu 5. studenoga u Književnom klubu Booksa u Zagrebu. U razgovoru će sudjelovati Miroslav Mićanović, Irena Matijašević, Branislav Oblučar i Ivan Šamija.
Najava • 11.04.2008.

Književni petak : Na vrh jezika

Ovotjedni 'Književni petak' u znaku je poezije pa će tako biti predstavljena nova Algoritmova biblioteka "Na vrh jezika", 'specijalizirana' za objavljivanje pjesničkih zbirki. Osim Krune Lokotara, urednika biblioteke, na tribini će još govoriti i mladi pjesnici: Marija Andrijašević, Branislav Oblučar i Marko Pogačar.