Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Buybook ×

Najava • 06.06.2024.

Nakladnička kuća Buybook predstavlja knjigu 'Pamtim to kao da je bilo danas' Bore Kontića i Seje Sexona

Nakladnička kuća Buybook predstavlja knjigu 'Pamtim to kao da je bilo danas' Bore Kontića i Seje Sexona. Knjiga je u osnovi priča o pjesmama Seje Sexona, ali istovremeno i opis Sarajeva osamdesetih, podsjećanje na brojne ljude koji su se kretali u tim krugovima, aferama koje su pratile grupu, ratu i povratku Zabranjenog pušenja.
Razgovor • 27.09.2023.

Lada Jurković : Knjiga predstavlja znanje, a znanje ne treba ograničavati na jedan prostor kugle zemaljske

Knjige nas oplemenjuju, one nas obogaćuju i čine boljim ljudima. Mislim da za knjigu ne bi trebalo biti granica. Osobito na ovim našim prostorima gdje se svi međusobno razumijemo. Ljudi vole zaviriti preko plota i saznati što se događa u susjedstvu, odnosno pročitati neku knjigu objavljenu u nekoj susjednoj državi.
Vijest • 05.07.2023.

U Sarajevu počeo 8. Međunarodni festival književnosti Bookstan

8. Međunarodni festival književnosti Bookstan održava se od 5. do 8. srpnja 2023., a ovogodišnja tema festivala nosi naziv "Imaginarni Balkan". Festival nastavlja graditi platformu za suradnju među kulturnim radnicima, autorima, izdavačima i prevoditeljima iz različitih BiH. gradova, te pružiti veću podršku književnosti i izdavaštvu na području BiH i regije.
Kritika • 17.04.2023.

Olja Savičević Ivančević : Pisma čitateljici i Ljeta s Marijom

Olja Savičević Ivančević pristaje na nostalgiju, ali odbija romantizirati. Zlo koje je uslijedilo nije došlo niotkud, a patrijarhalni duh društva jamačno je pridonio krvavom rasapu južnoslavenske zajednice kojoj su za takav scenarij najmanje krivi spoljni faktori. Krivi smo mi, da citiram umrlog novosadskog trubadura, kojima je normalno da roditelj kćeri kaže 'sine'.
Kritika • 09.05.2019.

Darko Cvijetić : Schindlerov lift

Darko Cvijetić posjeo nas je pred jezgrovit i artikuliran dokument jedne kolektivne traume, pred autentično svjedočanstvo premreženo zrnatim slikama, zamućenim negdje optimizmom pamćenja, a drugdje opet posljedicama proživljenog.