Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Daša Drndić ×

Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 27.04.2018.

Riječki antikvarijat Ex Libris predstavlja najnovije izdanje romana Daše Drndić 'Umiranje u Torontu'

U petak 27. travnja u 19,00 sati u antikvarijatu Ex Libris (Riva Boduli 3b, Rijeka) održat će se predstavljanje najnovijeg izdanja nešto starijeg romana Daše Drndić 'Umiranje u Torontu'.
Vijest • 08.03.2018.

Roman 'Belladonna' Daše Drndić u finalu međunarodne EBRD Literature Prize

Roman 'Belladonna' Daše Drndić ušao je u finale EBRD Literature Prize, nove književne nagrade koju Europska banka za obnovu i razvoj dodjeljuje u suradnji s Britanskim savjetom i Londonskim sajmom knjiga. Među troje finalista, osim Daše Drndić, tu su još Boris Akunin s romanom 'All the World’s a Stage' (Cijeli svijet je pozornica) i Burhan Sönmez s romanom 'Istanbul Istanbul'.
Najava • 16.05.2016.

Počinje Zagreb Book Festival - u društvu Sebastiana Barryja i Daše Drndić

Svečano otvorenje Zagreb Book Festivala održat će se u ponedjeljak 16. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u Zagrebu. Nakon otvorenja počinje program na kojem će se predstaviti jedan od ponajboljih suvremenih irskih pisaca, Sebastian Barry, a nakon njega Daša Drndić.
Najava • 12.03.2015.

Hrvatski autori predstavljaju se na Sajmu knjiga u Leipzigu 2015.

Ove godine bez neke velike pompe i zvučnijih najava Hrvatska će se predstaviti na Sajmu knjiga u Leipzigu, koji se od 14. do 17. ožujka 2015. održava u Leipzigu. Programsku koncepciju pod nazivom "Žene i povijest“ potpisuje Alida Bremer.
Najava • 30.06.2007.

Radionica kreativnog pisanja : Osnove pisanja romana

Udruga Katapult iz Rijeke ponovno organizira radionicu kreativnog pisanja, ovog puta pod voditeljskom palicom Daše Drndić, koja će voditi radionicu osnova pisanja romana. Radionica će se održati 30.06. 2007. u prostorijama udruge SMART u Rijeci s početkom u 10 sati. Zbog opširnosti teme broj polaznika radionice ograničen je na samo deset, stoga požurite s prijavama jer vam predstoje i zadaci!
Najava • 14.06.2007.

Književna večer : Daša Drnić

U Booksi će se u četvrtak, 14. lipnja 2007., s početkom u 20.30 sati, održati književna večer s Dašom Drndić, poznatom hrvatskom književnicom koja je nedavno objavila novi roman pod nazivom «Sonnenschein» . Radi se o dokumentarnom romanu u kojemu ona, uz pomoć stvarnih dokumenata, fotografija, popisa i iskaza svjedoka vremena, progovara o jednoj bolnoj i prešućenoj temi drugog svjetskog rata, o djeci...
Najava • 11.05.2007.

PROMOCIJA : Sonnenschein

Promocija nove knjige Daše Drndić "Sonnenschein" (dokumentarni roman) u izdanju Frakture, održati će se na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, u petak 11. svibnja 2007. u 12.00 sati. Prema riječima izdavača, radi se o najboljem romanu Daše Drndić u kojemu ona vještim slaganjem stvarnih dokumenata, fotografija, popisa i iskaza svjedoka vremena, progovara o jednoj bolnoj i...