Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Daša Drndić ×

Vijest • 13.03.2019.

Hrvatska na Sajmu knjiga u Leipzigu od 21. do 24. ožujka 2019.

Svojom programskom koncepcijom, formatom i fokusom na Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi Leipziški je sajam knjiga (21. - 24. ožujka 2019.) odlična platforma za predstavljanje autora, privlačenje pozornosti čitatelja i povećanje vidljivost na europskoj književnoj sceni.
Najava • 12.06.2018.

Komemoracija i ispraćaj Daše Drndić u utorak 12. lipnja u Zagrebu

Komemoracija za preminulu Dašu Drndić održat će se u utorak, 12. lipnja 2018. s početkom u 10 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Zagreb). Ispraćaj Daše Drndić bit će također u utorak, u 13.30 sati u Velikoj dvorani Krematorija u Zagrebu.
Najava • 27.04.2018.

Riječki antikvarijat Ex Libris predstavlja najnovije izdanje romana Daše Drndić 'Umiranje u Torontu'

U petak 27. travnja u 19,00 sati u antikvarijatu Ex Libris (Riva Boduli 3b, Rijeka) održat će se predstavljanje najnovijeg izdanja nešto starijeg romana Daše Drndić 'Umiranje u Torontu'.
Vijest • 08.03.2018.

Roman 'Belladonna' Daše Drndić u finalu međunarodne EBRD Literature Prize

Roman 'Belladonna' Daše Drndić ušao je u finale EBRD Literature Prize, nove književne nagrade koju Europska banka za obnovu i razvoj dodjeljuje u suradnji s Britanskim savjetom i Londonskim sajmom knjiga. Među troje finalista, osim Daše Drndić, tu su još Boris Akunin s romanom 'All the World’s a Stage' (Cijeli svijet je pozornica) i Burhan Sönmez s romanom 'Istanbul Istanbul'.
Najava • 16.05.2016.

Počinje Zagreb Book Festival - u društvu Sebastiana Barryja i Daše Drndić

Svečano otvorenje Zagreb Book Festivala održat će se u ponedjeljak 16. svibnja u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u Zagrebu. Nakon otvorenja počinje program na kojem će se predstaviti jedan od ponajboljih suvremenih irskih pisaca, Sebastian Barry, a nakon njega Daša Drndić.
Najava • 29.06.2007.

PROMOCIJA : Sonnenschein

U petak, 29. lipnja 2007. u 21 sat na Trgu Marka Marulića (iza Robne kuće “Korzo”) u Rijeci održat će se promocija nove knjige Daše Drndić «Sonnenschein». Promociju organiziraju Nakladnička kuća Fraktura, HNK Ivana pl. Zajca, Odjel za kulturu Grada Rijeke, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Udruga Katapult. O romanu će govoriti: Daša Drndić, Aljoša Pužar i Seid Serdarević.
Najava • 30.06.2007.

Radionica kreativnog pisanja : Osnove pisanja romana

Udruga Katapult iz Rijeke ponovno organizira radionicu kreativnog pisanja, ovog puta pod voditeljskom palicom Daše Drndić, koja će voditi radionicu osnova pisanja romana. Radionica će se održati 30.06. 2007. u prostorijama udruge SMART u Rijeci s početkom u 10 sati. Zbog opširnosti teme broj polaznika radionice ograničen je na samo deset, stoga požurite s prijavama jer vam predstoje i zadaci!
Najava • 14.06.2007.

Književna večer : Daša Drnić

U Booksi će se u četvrtak, 14. lipnja 2007., s početkom u 20.30 sati, održati književna večer s Dašom Drndić, poznatom hrvatskom književnicom koja je nedavno objavila novi roman pod nazivom «Sonnenschein» . Radi se o dokumentarnom romanu u kojemu ona, uz pomoć stvarnih dokumenata, fotografija, popisa i iskaza svjedoka vremena, progovara o jednoj bolnoj i prešućenoj temi drugog svjetskog rata, o djeci...