Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.05.2007.

PROMOCIJA : Sonnenschein
Održava se
11.05.2007.

Promocija nove knjige Daše Drndić "Sonnenschein" (dokumentarni roman) u izdanju Frakture, održati će se na Zagrebačkom sajmu knjiga u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, u petak 11. svibnja 2007. u 12.00 sati. Riječima izdavača, radi se o najboljem romanu Daše Drndić u kojemu ona progovara o jednoj bolnoj i prešućenoj temi drugog svjetskog rata.

O knjizi će govoriti:
Andrea Zlatar
Seid Serdarević
i Daša Drndić

O romanu:

Lebensborn-djeca, deportacije Židova, logori smrti, pitanje neutralnosti Švicarske u Drugome svjetskome ratu, SS komando-odredi i povijest Gorizije susreću se u romanu 'Sonnenschein'.
Daša Drndić napisala je veliki roman o još većoj, bolnoj i prešućenoj temi Drugoga svjetskoga rata, o djeci otetoj od roditelja i odgajanoj da postanu arijevci. Kroz povijest jedne židovske obitelji iz Gorice i sudbinu mlade žene Haye Tedeschi razotkriva zablude, osobne promašaje i tragedije u kojima se zrcale najcrnje nemani čovjekova bića koje su više no ikada isplivale upravo u dvadesetom stoljeću.

Daša Drndić u 'Sonnenscheinu', svom najboljem romanu, bez okolišanja, bez skrivanja, iznimno vještim slaganjem stvarnih dokumenata, fotografija, popisa, iskaza svjedoka vremena i velike priče o traganju za izgubljenim djetetom, osvjetljava dio duboko skrivene osobne i nacionalne povijesti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –