Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dimitrije Popović ×

Kritika • 26.05.2022.

Dimitrije Popović : Slikarstvo i mržnja

Ono u što možemo biti sigurni jest da je ovo zanimljiva čitanka osobnog kanona mržnje koja se u svojoj otvorenoj strukturi čitatelju može razotkriti i kao serija zabavnih stilskih vježbi i kao nekonvencionalna studija o fenomenu mržnje u likovnoj umjetnosti. U središtu svega jedan je vrlo snažan autoritet koji se ne libi zauzeti idejni prostor svojeg rada, ni po potrebi odviše oštro odbaciti neke...
Najava • 24.03.2022.

Predstavljanje knjige 'Slikarstvo i mržnja' Dimitrija Popovića

Predstavljanje knjige 'Slikarstvo i mržnja' Dimitrija Popovića održat će se u četvrtak 24. ožujka u Galeriji Klovićevi dvori. O knjizi će uz autora govoriti akademik Krešimir Nemec, povjesničarka umjetnosti, dr. sc. Mikica Maštrović Razgovor će moderirati novinarka i televizijska urednica Zrinka Turalija Kurtak.
Najava • 24.01.2013.

Književna večer s Lidijom Vukčević

Hrvatsko društvo pisaca poziva na književnu večer s Lidijom Vukčević, povodom izlaska njezine nove knjige "Kiši li neprekidno nad Kotorom?", u četvrtak 24. siječnja u 19h sati u Basaričekovoj 24. Uz autoricu o knjizi će govoriti Nadežda Čačinovič, Dimitrije Popović, Velimir Visković i Darija Žilić.
Najava • 02.12.2008.

Predstavljanje prvog romana Dimitrija Popovića

Predstavljanje prvog romana našeg vrsnog slikara i grafičara Dimitrija Popovića “Raspeće strasti” u izdanju Naklade Ljevak, održat će se u utorak, 2. prosinca 2008., u 18 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu. O knjizi će govoriti: Andrea Zlatar, Slobodan Prosperov Novak, Dimitrije Popović i urednica knjige Nives Tomašević. Ulomke iz knjige čitati će Dora Lipovčan.