Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Dubrovnik ×

Kritika • 16.08.2023.

Matko Sršen : Rokaška Kraljevina

Sršen je uspio ostati barem stepenicu iznad memoarističkog žanra prepunog predvidljih emocija a mnoštvo kolokvijalizama oživljava grad i na jezičkom, a ne samo arhitektonskom nivou. Od svega što se u knjizi nalazi, možda je upravo to najvrijedniji element koji čitatelju otvara vrata u kulturu življenja i mentalitet koji se najbolje manifestira upravo kroz jezik.
Vijest • 23.08.2016.

45. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole

U ponedjeljak 22. kolovoza u Dubrovniku je započeo dvotjedni 45. hrvatski seminar za strane slaviste Zagrebačke slavističke škole koji traje do 2. rujna i okuplja inozemne studente slavistike i kroatistike, sveučilišne nastavnike kojima je hrvatski jezik i književnost primarni znanstveni interes.
Najava • 25.08.2006.

Karantena br. 10 - festival suvremenih izvedbenih umjetnosti

Od 25. kolovoza do 6. rujna 2006. u organizaciji Art radionice Lazareti u Dubrovniku će se desetu godinu za redom događati 'Karantena festival'. Festival predstavlja suvremenu nezavisnu scensku produkciju. Ovogodišnji je festival jubilarni deseti i ujedno oproštajni posljednji stoga se i događa pod motom «Propustili ste devet Karantena, propustite i desetu». No, to ne znači da će Art radionica Lazareti...