Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Elizabeta Šeleva ×

Najava • 29.11.2018.

Makedonija čita na 24. Sa(n)jam knjige u Istri

Program 'Makedonija čita' predvodi Goran Stefanovski, čije se drame izvode na pozornicama diljem svijeta, a uz njega na ovogodišnjem Sajmu knjiga i autora u Puli gostuju: Rumena Bužarovska, Lidija Dimkovska, Nikola Madžirov, Robert Alagjozovski, Elizabeta Šeleva, Artan Sadiku, Vladimir Jankovski te Lulzim Haziri.
Najava • 08.05.2009.

Književni petak : Makedonska književnost

Makedonska književnost tema je ovog Književnog petka koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca. O suvremenom makedonskom literarnom ozračju, situaciji, strujanjima i trendovima govorit će makedonska pjesnikinja Ljiljana Dirjan, književna kritičarka i teoretičarka književnosti Elizabeta Šeleva te voditelj tribine Boris Perić.
Najava • 14.11.2006.

Makedonski pisci u HDP-u

U utorak, 14.11. 2006. u 19 sati, u Basaričekovoj 24, Zagreb, na književnoj večeri u sklopu razmjene pisaca između Hrvatskog društva pisaca i Nezavisnih pisaca Makedonije, nastupit će gosti iz Makedonije. Književna teoretičarka i kritičarka Elizabeta Šeleva predstaviti će pjesnikinju Liljanu Dirjan i pjesnika, proznog pisca i prevoditelja Bogomila Gjuzela. Voditelj tribine je Branko Maleš. Istog dana,...