Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

fikret cacan ×

Najava • 15.11.2017.

Čitanje poezije povodom Dana pisaca u zatvoru

Povodom Dana pisaca u zatvoru, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održat će se čitanje poezije. Čitaju: Tomica Bajsić, Lidija Bajuk, Ana Brnardić Oproiu, Fikret Cacan, Lana Derkač, Jasminka Domaš, Miroslav Kirin, Laura Marchig, Luka Mavretić, Miroslav Mićanović, Adrian Oproiu, Davor Šalat i drugi.
Najava • 20.10.2014.

Predstavljanje zbirke pjesama Jurija i Darije Lisenko 'Ide svašta!'

Predstavljanje zbirke pjesama Jurija i Darije Lisenko 'Ide svašta!' održat će se u ponedjeljak 20. listopada u 20 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Oleksandr Levčenko, Marjan Kombol, Ðuro Vidmarović, Fikret Cacan i autori Darija i Jurij Lisenko.
Tema • 16.06.2012.

Riječ nakladnika o prijevodu 'Izabranih pjesama' Marine Cvjetajeve

Nije mi namjera polemizirati s gospođom Melitom Jurkotom - jer ne znam ruski. Eventualni odgovor prepuštam prevodiocu. No makar bila u potpunosti u pravu, ipak mi se čini nekako nevjerojatnim da u cijeloj knjizi nema nijedne jedine dobre stranice ni primjera uspješne invencije. Pa čak i ako je tako, jezik gospođe Jurkote smatram pomalo neprimjerenim - pozivati na „malu lomaču" u današnje vrijeme, u...
Najava • 27.05.2009.

Večeri poezije u Bacchusu : Fikret Cacan i Jasna Vuga

Svake srijede s početkom u 20 sati u Jazz baru Bacchus na Tomislavovom trgu 16 u Zagrebu, održavaju se večeri poezije pod nazivom 'Sjećanje na Tingl-Tangl'. I ove srijede, 27. svibnja 2009. s početkom u 20 sati održat će se 'Večer poezije' na kojoj će svoje stihove kazivati pjesnici: FIKRET CACAN i JASNA VUGA.