Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Hrvatska lijepa knjiga ×

Vijest • 22.11.2019.

Otvoren natječaj Hrvatska lijepa knjiga za najljepše oblikovane knjige u 2019. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica tradicionalno raspisuje natječaj Hrvatska lijepa knjiga radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, te za izložbu Book Art International. Zainteresirani nakladnici knjige objavljene tijekom 2019. godine na natječaj mogu prijaviti do 12. prosinca 2019.
Vijest • 18.12.2018.

Odabrano 28 najljepše oblikovanih knjiga u 2018. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu zaključila je natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' na koji je pristiglo 147 izdanja iz 2018. godine. Ocjenjivački sud, u čijem su sastavu bili Tonko Maroević, Luka Gusić, Danijel Srdarev te Charlotte Frank, odabrao je 28 naslova za natječaj Best Book Design from all over the World i izložbu Book Art International.
Vijest • 23.11.2018.

Raspisan natječaj Hrvatska lijepa knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica tradicionalno raspisuje natječaj Hrvatska lijepa knjiga radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, te za izložbu Book Art International. Natječaj je otvoren do 10. prosinca 2018.
Vijest • 29.12.2017.

Odabrano 27 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga u 2017. godini

U sklopu natječaja Hrvatska lijepa knjiga, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu odabrala je 27 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga tiskanih u 2017. godini. Natječaj je bio raspisan radi odabira knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati u ožujku za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International, koja se organizira...
Vijest • 18.11.2016.

Hrvatska lijepa knjiga : Natječaj za najljepše oblikovane hrvatske knjige

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, organizator natječaja Hrvatska lijepa knjiga, poziva sve zainteresirane hrvatske nakladnike da do 7. prosinca 2016. godine pošalju knjige koje bi željeli prijaviti na natječaj. Prijaviti se mogu knjige koje su objavljene tijekom 2016. godine.
Vijest • 22.10.2013.

Odabrano 20 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica privela je kraju natječaj Hrvatska lijepa knjiga, koji je organiziran kako bi se izabrale knjige za sudjelovanje na izložbi Best Book Design from all over the World i Book Art International. Ocjenjivački sud odbrao je 20 naslova, od ukupno 87 koliko ih je pristiglo na natječaj.
Vijest • 17.06.2013.

Poziv nakladnici - natječaj Hrvatska lijepa knjiga

Pozivaju se nakladnici da se prijave na natječaj Hrvatska lijepa knjiga, koji se raspisuje radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za izložbu Book Art International (Međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu) te za izložbu Best Designed Books All Over The World (Sajam knjiga u Leipzigu).