Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ivana Šojat-Kuči ×

Razgovor • 13.04.2021.

Ivana Šojat : Književnost svojim kazivanjem može učiniti mnogo dobra, ali i neopisiva zla

Književnost u okvir knjige, literarnog, sažima daleko širi kontekst i tumači ga, htjeli mi to priznati ili ne. Velika je odgovornost na književnosti. Ona može poduprijeti mitologizaciju, opstanak tirana, ali može i povući u pobunu, razum, prosuđivanje. Književnost barata magijom koje mnogi nisu ni svjesni.
Najava • 06.12.2018.

Osječko predstavljanje romana 'Ezan' Ivane Šojat

Osječko predstavljanje romana 'Ezan' Ivane Šojat održat će se u četvrtak, 6. prosinca u Arheološkom muzeju Osijek. Uz autoricu o knjizi će govoriti Davor Špišić i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Armin Ćatić.
Najava • 03.11.2016.

Predstavljanje novih knjiga Ivane Šojat u Zagrebu

Predstavljanje dviju knjiga Ivane Šojat: nove zbirke pjesama 'Ljudi ne znaju šutjeti' i prozne knjige 'Emet i druge priče' održat će se u četvrtak 3. studenog u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori. Uz autoricu o knjigama će govoriti Zvonko Maković, Delimir Rešicki i Seid Serdarević.
Najava • 12.03.2015.

Hrvatski autori predstavljaju se na Sajmu knjiga u Leipzigu 2015.

Ove godine bez neke velike pompe i zvučnijih najava Hrvatska će se predstaviti na Sajmu knjiga u Leipzigu, koji se od 14. do 17. ožujka 2015. održava u Leipzigu. Programsku koncepciju pod nazivom "Žene i povijest“ potpisuje Alida Bremer.
Najava • 18.11.2014.

Predstavljanje novoga romana Ivane Šojat-Kuči 'Jom Kipur'

Predstavljanje novoga romana Ivane Šojat-Kuči 'Jom Kipur' održat će se u utorak 18. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. O romanu će govoriti Ivana Šojat-Kuči i Seid Serdarević, ulomke iz romana čitat će Aleksandar Bogdanović i Aljoša Čepl, a zapjevat će i Miroslav Škoro.