Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književni prevoditelj u vašem kvartu ×

Najava • 09.11.2020.

Književni prevoditelj vašem gradu: Xénia Detoni

U ponedjeljak 9. studenog u Knjižari Fraktura gostuje prevoditeljica Xenija Detoni koja će razgovarati o književnom i inom prevođenju, o dvojezičnosti, jeziku i identitetu, o ulozi i radu prevoditelja te o značajnim momentima u bogatoj i šarolikoj karijeri. Voditeljica je Lea Kovács.
Najava • 02.09.2020.

(MFK) Književni prevoditelj u vašem gradu : Tatjana Radmilo

U sklopu Mediteranskog festivala knjige održat će se program Književni prevoditelj u vašem gradu, a predstavit će prevoditeljicu s engleskog i ruskog jezika Tatjanu Radmilo, koja će odškrinuti vrata u čudesni svijet ruske spisateljice Guzel Jahine te se osvrnuti i na neka druga djela koja je prevela i trenutačno prevodi kao i na proces književnog prevođenja općenito.
Najava • 05.07.2020.

Književni prevoditelj u vašem gradu: Vlatka Valentić o trilogiji 'Oris' Rachel Cusk

U nedjelju, 5. srpnja na pozornici Ljeta na Štrosu prevoditeljica Vlatka Valentić razotkrit će lica (ne)vidljivih književnih prevoditelja polazeći od trilogije 'Oris', hvaljene britanske spisateljice Rachel Cusk. Odabrane ulomke čitat će glumica Iva Jerković. Tribinu vodi Sandra Ljubas.
Najava • 19.02.2018.

Književni prevoditelj u vašem kvartu : Lea Kovács

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca pokreće novi program 'Književni prevoditelj u vašem kvartu. Na prvom ovogodišnjem susretu Lea Kovács predstavit će svoj prijevod romana 'Sotonski tango' Lászla Krasznahorkaia i ispričati nam što ju je privuklo književnom prevođenju.