Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književnost uživo ×

Najava • 14.03.2019.

Tribina 'Književnost i ekologija' o umjetnicima koji su tražili sklad s prirodom kao domom

Hrvatski PEN organizira tribinu 'Književnost i ekologija' koja će se održati u petak, 15. ožujka 2019. u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2, Zagreb). Tom će prilikom poznati pisac i hodač Edo Popović predstaviti svoju novu knjigu 'Čovjek i planina: kratku uvod u sjeverni Velebit'.
Vijest • 08.02.2017.

Objavljen četvrti, zimski broj časopisa Književnost uživo

U novom broju časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo fokus je, osim na novijoj prozi i poeziji, prije svega na prijevodima sa slovenskog koji su nastali u partnerstvu s urednikom i pjesnikom Peterom Semoličem i književnim časopisom Poiesis iz Ljubljane. Uz ovaj broj, objavljen je i dodatak 'Gradska pričaonica'.
Vijest • 14.12.2016.

Novi broj časopisa Književnost uživo

Objavljen je treći, jesenski broj časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo. U novom broju časopisa fokus je na novijoj književnosti i stvaranju nove generacije književnika i umjetnika koja još nije dobila svoje ime, niti je posve iskristalizirana, ali svakako postaje sve uočljivija i vidljivija.
Vijest • 13.01.2016.

Objavljen 4. broj mrežnog časopisa Književnost uživo

Objavljen je 4. broj mrežnog časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo. Ovo je ujedno i 11. do sada objavljeni svezak. Broj su uredili Dunja Matić, Mirela Fuš, Tea Marković i Milan Zagorac. Ovaj je broj ujedno i rekapitulacija razdoblja od cijela tri godišta.
Najava • 12.12.2015.

Predstavljanje časopisa za kulturu i književnost Književnost uživo

U subotu 12. prosinca u Varaždinu će biti promoviran treći ovogodišnji broj časopisa Književnost uživo. Broj će predstaviti članovi uredništva Milan Zagorac i Mirela Fuš, a promociju će moderirati Nikola Leskovar. Svoje će autorske radove čitati Melinda Kostelac, Ljiljana Jelaska, Slaven Posavec, Slavica Gazibara, Boško Habuš i drugi.