Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 14.12.2016.

Novi broj časopisa Književnost uživo

Objavljen je treći, jesenski broj časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo. U novom broju časopisa fokus je na novijoj književnosti i stvaranju nove generacije književnika i umjetnika koja još nije dobila svoje ime, niti je posve iskristalizirana, ali svakako postaje sve uočljivija i vidljivija, iako još uvijek duboko ispod granice medijske vidljivosti.

Ovu generaciju obilježavaju brojna nova pitanja, širi svjetski horizonti i svojevrsna rasutost po svijetu, trajna nesigurnost, "umjetnost plutanja" u kontekstu nikad završene tranzicije, prekarnost i, nažalost, vrlo izražena melankolija kao parafraza današnjeg vremena. Upravo stoga se Književnost uživo i nadalje temelji na solidarnosti, dijeljenju sadržaja, promicanju granica književnosti prema manje vidljivim kreativnim skupinama i pojedincima, te dubokoj vjeri u to da umjetnost može utjecati na svekoliku promjenu društva u smjeru elastičnosti, nadilaženja zadanosti te sazrijevanje pojedinaca kao i stvaranju opće pozitivne klime.

U ovogodišnja 3 sveska časopisa Književnost uživo sveukupno je zastupljeno približno 150 autora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Ukrajine i Mađarske, od kojih su mnogi u međuvremenu afirmirani i dionici su šire književne scene izvan hrvatskih i regionalnih okvira.

Svi su brojevi dostupni na platformi Issuu kao i na stranici Književnost uživo.

Redakcijski tim predstavljaju: Dunja Matić, Tea Marković, Nikola Leskovar, Mirela Fuš i Milan Zagorac, kao uvodničar. Časopis je ovaj put opremljen posebno nadahnutim ilustracijama riječkog umjetnika i novinara Luke Benčića.

– Književnost uživo, godina 4, br. 3, jesen 2016. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –