Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kul u gradu ×

Najava • 02.11.2023.

Kul u gradu: Prekarnost – Priče iz Ubera Senke Božić Vrbančić

Kako je sveučilišna profesorica antropologije Senka Božić Vrbančić uspjela životnu situaciju svakodnevne vožnje taksijem prema bolnici pretvoriti u knjigu priča prožetu znanstvenom, antropološkom optikom, saznajte na književnoj tribini 'Kul u gradu', u 2. studenog u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 18.05.2023.

Kul u gradu: Martina Vidaić - Stjenice

Na tribini Kul u gradu gostuje Martina Vidaić, dobitnica ovogodišnje glavne Nagrade Europske unije za književnost (EUPL) 2023. za roman 'Stjenice'. Roman je proglašen najboljim među 13 ove godine nominiranih romana. U razgovoru će uz autoricu sudjelovati i urednica knjige, Ana Brnardić a razgovor će moderirati Sanja Baković.
Najava • 28.02.2023.

Kul u gradu: Dora Šustić – Psi

Spisateljica, redateljica i scenaristica Dora Šustić, dobitnica književne nagrade 'Drago Gervais' za svoj roman prvijenac 'Psi', gošća je prve ovogodišnje književne tribine 'Kul u gradu' koja će se u utorak 28. veljače u održati u Knjižari Ljevak u Zagrebu. O romanu 'Psi' s autoricom će razgovarati Sanja Baković.
Najava • 10.10.2019.

Na tribini Kul u gradu gostuje Maša Kolanović

Na tribini Kul u gradu u zagrebačkoj Knjižari Ljevak gostuje Maša Kolanović, autorica zbirke priča 'Poštovani kukci i druge jezive priče'.S autoricom će o knjizi koju su neki portali, kritičari i čitatelji već proglasili knjigom godine, razgovarati Ivana Bodrožić.
Najava • 13.03.2019.

Kul u gradu: Robert Torre - Ima li života prije smrti?

Robert Torre, zagrebački psihijatar, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te zapaženog kritičkog pamfleta 'Prava istina o psihijatriji' gostuje u srijedu 13. ožujka u Knjižari Ljevak. U razgovoru povodom objavljivanja knjige 'Ima li života prije smrti?' sudjeluju Robert Torre i književnica Ivana Bodrožić.