Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Lindita Komani ×

Najava • 16.09.2015.

Disku(r)sija: Lindita Komani i Michel Bozikovic

Predstavit će se gošća mjesečnog rezidencijalnog programa Lindita Komani koja dolazi iz Tirane i među najzapaženijim je mladim albanskim književnicama, kao i švicarski pisac hrvatskih korijena - Michel Bozikovic, koji će predstaviti svoj roman Drift.
Najava • 15.10.2014.

Revija malih književnosti : Albanija

U Booksi će se 15. i 16. listopada održati jubilarna, deseta po redu Revija malih književnosti na kojoj će se predstaviti suvremena albanska književnost. Albansku književnu scenu predstavit će autori koji su afirmirani u svojoj zemlji, a još neobjavljeni u Hrvatskoj: Eljan Tanini, Lisjana Demiraj, Gresa Hasa, Sabina Veizaj, Lindita Komani i Arti Lushi.
Najava • 23.05.2014.

vRIsak predstavlja suvremenu albansku književnost

U petak 23. svibnja na 7. riječkom sajmu knjige i festivalu autora Vrisak, u programu 'U žarištu : Književnost u regiji' održat će se predstavljanje suvremene albanske književne scene na kojem će gostovati eminentni pisci albanske literarne scene - Lindita Komani i Gazmend Krasniqi.
Najava • 14.05.2014.

7. riječki sajam knjiga i festival autora - vRIsak

7. riječki sajam knjiga i festival autora održat će se od 14. do 24. svibnja na raznim lokacijama u Rijeci. Festival će i ove godine okupiti reprezentativnu domaću književnu i publicističku ekipu kao i pisce iz regije, oko zajedničke teme 'Književnost i politika, poslije svega'. Novost ovogodišnjeg programa je zemlja partner - Albanija čiju će književnu scenu, gotovo potpuno nepoznatu u Hrvatskoj,...