Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.05.2014.

7. riječki sajam knjiga i festival autora - vRIsak
Održava se
14.05.2014.

7. riječki sajam knjiga i festival autora održat će se od 14. do 24. svibnja na raznim lokacijama u Rijeci. Festival će i ove godine okupiti reprezentativnu domaću književnu i publicističku ekipu (Igor Mandić, Milko Valent, Gordan Nuhanović, Nikola Petković, Ivana Simić Bodrožić, Drago Hedl, Suzana Matić, Stipe Božić, Aleksandar Stanković...) koja će predstaviti najzanimljivije knjige polugodišnje književne produkcije u Hrvatskoj.

U skladu sa svojom tradicijom Festival će i ove godine imati poseban program na kojem želi afirmirati i promovirati riječke pisce i lokalnu scenu, pa će se tako u raznim riječkim književnim i klupskim prostorima (u skladu s motom Festivala Rijeka čita), slušati riječke pjesnike Zorana Žmirića, Petru Čargonju, Marina Kolića, Morisa Mateljana, Ivanu Pocrnić..., u klubu Tunel održat će se koncertna promocija novog romana Vlade Simcicha Vave, a u Bookcaffeu, od autorica Larisse Kunić i Mariete Kola koje pišu pod pseudonimom Larí Marí, imat ćete prilike čuti kakvo je to iskustvo – zajedničko pisanje romana.

Predstavit će se i riječki književni časopisi, održavati književne radionice za djecu i, naravno, tulumariti s Riječanima.

No to nije sve, ‘vRIsak’ će, jer želi biti jedan od središnjih punktova okupljanja regionalnih autora i propitivanja regionalnih književnih veza, ponovo okupiti pisce iz regije, ove godine oko teme Književnost i politika, poslije svega. U programu će nastupiti Goran Vojnović iz Slovenije, Ahmed Burić iz Bosne i Hercegovine, Milorad Popović iz Crne Gore, Ermis Lafazanovski iz Makedonije i Beqë Cufaj s Kosova.

Novost ovogodišnjeg programa je da Festival prvi put ima zemlju partnera, a to je Albanija čiju će književnu scenu, gotovo potpuno nepoznatu u Hrvatskoj, predstaviti čak 5 pisaca – Lindita Komani, Gazmend Krasniqi, Ardian-Christian Kyçyku, Arian Leka i Luljeta Lleshanaku.

 
Svečano otvorenje Sajma održat će se u srijedu, 14. svibnja s početkom u 18 sati u V.B.Z. knjižari Filodrammatica (Korzo 28). Nakon svečanog otvorenja započine program u kojem će svoje nove knjige predstaviti Igor Mandić i Gordan Nuhanović.

19 sati
Premijera: Igor Mandić „Oklop od papira
Muzej moderne i suvremene umjetnosti (Dolac 1/II)

20 sati
Gordan Nuhanović „Šale su ostale kod kuće
Book caffe Dnevni boravak (Ciottina ulica 12a)

– 7. riječki sajam knjiga i festival autora - vRIsak (programska knjižica) –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –