Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Margareta Peršić ×

Najava • 19.12.2019.

Margareta Peršić pripovijeda priče za odrasle i djecu školskog uzrasta

U zagrebačkoj Knjižnici Vjekoslava Majera gostuje Margareta Peršić, likovna umjetnica, kreatorica lutaka, slikarica, autorica instalacija i ilustracija, spisateljica, žonglerka, pripovjedačica... U snovitom i bajkovitom interijeru koji je kreirala izložbom svojih lutaka Margareta Peršić će pripovijedati priče za odrasle i djecu školskog uzrasta.
Kritika • 15.04.2018.

Tamara Bakran i Margareta Peršić : Ruša je slutila

Brzorastući i kompaktan pripovjedni korpus Tamare Bakran šareni je patchwork motiva, samosvojna pričaonica iz koje probijaju čuperci poruka, nenametljivih i svakako općepoznatih, ali zgodnih i mudrih, a počesto zaboravljanih. A ovdje se suočavamo i s nečim drugim i drugačijim, s vizualnošću Margarete Peršić i ilustracijama koje su više od popratnog slikovnog materijala, pa i interpetacije, one su...
Razgovor • 16.03.2018.

Margareta Peršić : Volim osamu, tjera me da raširim krila, idem među ljude i čudim se

Svi mi oslikavamo jedni drugima priče i živote, samo ovisi u kojoj mjeri, kojoj boji i kojem tonalitetu. Volim unijeti vedrinu, veselje i kiselo zelje u priče koje oslikavam i nemam problem s onim napisanim. Veći mi je problem što mnoge predivne priče ne ugledaju svjetlo dana, a neke suhe, neinspirativne vire iza svakog ugla, rađaju se, niču, multipliciraju u svim oblicima
Najava • 17.10.2017.

Kog nacrtam bude živ - izložba Margarete Peršić

Otvorenje izložbe Margarete Peršić 'Kog nacrtam bude živ' održat će se u sklopu programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, u utorak 17. listopada u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu. Izložbu će otvoriti Margarete Peršić i Isabella Mauro.
Razgovor • 21.03.2010.

Margareta Peršić i Marijana Jelić : Lutke su dio nas

U nedjelju, 21. ožujka 2010, na prvi dan proljeća, u tvornici AKC Medika, Pierottieva 11, održava se prvi festival lutaka pod nazivom DAN ZA LUTKIN DAN.  Tim povodom razgovaramo s Margaretom Peršić, lutkaricom i jednom od organizatorica ovog zbivanja,  i sa jednom od sudionica, Marijanom Jelić, ilustratoricom.